Hava Durumu

Melih Gökçek yarın istifa ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevini bırakmasını talep ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarın istifasını açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Melih Gökçek yarın istifa ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimleri öncesi parti içinde yeni bir yapılanmaya gidileceği gerekçesi ile bazı belediye başkanlarının istifasını istedi.

İlk istifa eden isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Topbaş'ı ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş izledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan görevi bırakan üçüncü isim oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, metal yorgunluğa vurgu yaparak partinin selameti için bazı belediye başkanlarının görevini bırakmasını istedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise son ana kadar bekleyen isimler oldu ve bu isimler çok tartışıldı. Günlerce "istifa edecekler mi" sorusu merak konusu oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 23 Ekim Pazartesi günü bir açılış sonrası basın mensuplarının karşısına geçerek görevini bıraktığını açıkladı. Altepe, FETÖ'yü kastederek herhangi bir cemaatle bağlantılarının olmadığına vurgu yaptı ve hizmetlerini en başarılı şekilde yürüttüklerini ifade etti. Altepe ayrıca verilen karara riayet edeceğini ve parti ile ters düşmeyeceğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise istifa etmeden önce son bir kez Erdoğan ile görüşmek istedi.  Gökçek, Altepe'nin istifasını açıkladığı saatlerde Erdoğan'la son bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan'ın net tavrını gören Gökçek, görüşme sonrası sosyal medya hesabından cumartesi günü istifasını vereceğini açıkladı...

Son isim olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise pazartesi günü kararını açıklayacağını söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.