Hava Durumu

Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama: 'İnce'ye katılmıyorum'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 24 Haziran seçim sonuçlarının ardından ilk kez açıklama yaptı. Akşener, 'İYİ Parti, Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti hasretini gidermiştir' dedi. Akşener, İnce'nin az oy aldıklarına ilişkin sözlerine de yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2018 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama: 'İnce'ye katılmıyorum'

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, parti genel merkezinde, yeni seçilen milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ile bir araya geldi. Akşener, seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Tabloyu değerlendirerek yol haritası çizmelerini talep etim. Bu değerlendirme sonucunda partimizin en yetkili organı olan GİK kararı, alınan bu sonucun milletimizin geleceğine olan büyük bir kazanım olduğu yönündedir.

Genel İdare Kurulumuz ülke siyasetin merkezine yerleşmiş İYİ Parti'nin benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını belirtmişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda bu güvenleri için teşekkür ederim.

'SAYISIZ ENGEL, TEHDİT VE İFTİRALARLA KARŞILAŞTIK'

Ben ve dava arkadaşlarım partinin kuruluş süreci ve sonrasında kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik. İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak sayısız engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştık. Bir adım bile geriye çekilmedik. Daha 7. ayımızdayken siyasetin 2'li yapısı arasına sıkışmış, milleti umutsuz bırakmış Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı seçimin önünü açarak demokrasiye nefes aldırdık.

Genel İdare Kurlu, genel başkanlığıma devam kararı verdi.

Bugün daha güçlüyüz, artık TBMM'de vekillerimiz var. Grubumuzla birlikte daha görünür bir mücadele vermekte kararlıyız. Kimse unutmasın ki İYİ Parti siyasetin yokluğunu hissettiği merkez sağ eksikliğini giderdik.

'İNCE'NİN SÖZLERİNE KATILMIYORUM'

İYİ Parti ve kadroları siyasetimizin orta noktasında yerini aldı. Giderek artan bir şekilde Türk siyasetinde inisiyatif alacaktır. İtibarlı yürüyüşümüze daha yeni başlıyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm tespitler konusunda haklı çıktığımızdan ve çıkacağımızdan eminiz. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum.

(Muharrem İnce'nin 'Muhalefet partilerinin beklediğinden az oy aldığı' ifadesi) Sayın İnce, CHP sistemi içinde bakıldığı zaman 100 yıllık bir CHP, yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık bir MHP yüzde 11 oy aldı. AKP bütün devlet güçleriyle, bütün imkanlarıyla ve kasalarında saydığı bu siyasi partilerin ciddi paralarla seçim kampanyası yaptılar, o da yüzde 41 aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisinin temsilcisi HDP yüzde 11 aldı. Devletten bir kuruş almadan 8 aylık bir İYİ Parti de yüzde 10 oy aldı. Sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum.

Anadolu Ajansı'na, sayın Albayrak'ın talimat verdiğini duyumu sadece bir soru olarak sordum. O gece herhangi bir açıklamamız olmadı. Tweet atmadık. Dolayısıyla o bir soruydu, soru karşılığı da 1 milyon liralık tazminat davası açıldı. Yargıda göreceğiz.

'GERİLİME SEBEBİYET VERİLECEK BİR ADİSE OLMADIĞI İÇİN AÇIKLAMA YAPMADIM'

(YSK'nın önüne neden gitmedi) Sayın İnce ve CHP temsilcileri Erdoğan'ın kazandığını ifade ettiler. Herhangi bir gerilime sebebiyet verilecek bir hadisenin olmadığını söylediler, dolayısıyla yapmadım. Arkadaşlarımızla beraber seçim sonucunu izledik.

 (AA muhabirine) Sizin kurumunuzla ilgili benim bir cümlem olmadı. Bir bakanın bir talimat verip vermediğini sordum.

Biz milletvekili arkadaşlarımız mazbalatalarını aldıktan sonra GİK üyelerimizle birlikte Türkiye, seçim değerlendirmesini kısa bir şekilde yaptık. Yol haritamızın ortaya çıkacağı derinlikli bir toplantı yapacağız.

(Tehdit aldınız mı?) Hayır. Ben o gece partimde 01.30'a kadar seçim sonuçlarını takip ettim arkadaşlarımla beraber. Başkanlık divanı üyeleri buradaydı. Ne bir telefon aldım, ne bir ziyaretçi oldu... Zaten öyle bir şeyi aklından geçirecek bir şey yoktur. Geçmişim, bugünümün teminatıdır.

MHP İLE YAKINLAŞMA OLACAK MI SORUSUNA YANIT

Bütün siyasi partilerin içinde bugün dahi hala İYİ Parti konuşuluyorsa siyasi cenahta önemli bir alan kapladığını gösteren sonuçtur. Biz siyasi partiyiz, evcilik oynamıyoruz. Dolayısıyla bu sorunuzun içindeki yok öyle mi olacak böyle mi olacak, böyle bir şey yok.

Şahsi olarak hiçbir önemli kararı kendim almadım, arkadaşlarımıza dayatmadım. Arkadaşlarım bunu biliyor, birlikte her şeye karar vereceğiz. Şu açıklama için bile arkadaşlarımın görüşlerini almayı bekledim. Dün yapamadık, itiraz edilen ilçeler vardı.

KÖPRÜNÜN BAŞINI TUTTUK

1988'de rahmetli Demirel, 3. parti olarak Meclis'e girdiğinde "Biz bir köprünün başını tuttuk, bundan sonra geçenden 100 kuruş, geçmeyenden 150 kuruş kimse olamayacak" demişti. Biz de bir köprünün başını tuttuk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.