Hava Durumu

Merinos AKKM'de anlayış değişiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin tanıtım atağına ihtiyacı olduğunu dile getirerek, 2018 itibarıyla anlayış değişikliğine gidileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merinos AKKM'de anlayış değişiyor!

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin 2018 yılı hedefleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni tarafından düzenlenen basın toplantısında anlatıldı. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin 150 milyon dolar harcanarak 2010 yılında tamamlandığını hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Aktaş, "Açıldığından bu yana burada, yılda ortalama 339 kurum 777 etkinlik yaptı. 564 bin ortalama katılımcı sayısı var. Tesis doluluk oranı yüzde 82. Süreç içerisinde burayı daha ileriye taşıma gayreti içerisindeyiz. Böyle bir kazanımın daha rantabl kullanılmasıyla ilgili planlarımız var. Bu noktada Kentin tüm turizm dinamiklerine görevler düşüyor" dedi.

'DERNEKLERE KULLANDIRMAYACAĞIZ'

Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nin ulusal ve uluslar arası alanda geliştirmek için Profesyonellerle çalışmalar yapılacağını aktaran Aktaş, "2018'den itibaren Merinos AKKM'nin ilgili bölümlerini derneklerin yöresel aktiviteler için kullandırmayacağız. Burası öyle bir formata uygun değil. Farklı alanlarda farklı formatlar üretmek zorundayız. Bu yüzden derneklerinde bu ihtiyaçlarına uygun bir mekân için çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

'KESİNLEŞMİŞ 11 FUAR ANLAŞMASI VAR'

Merinos AKKM'nin uluslararası kongreler birliğine üye olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, "Dünyanın önemli fuarlarında stant açarak tanıtmaya çalışıyoruz. Bursa'nın ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin ciddi tanıtım atağına ihtiyacı var. Bu işe tanıtımına para harcayacağız, profesyonellerle işbirliği yapacağız. Burada değer katan kaliteli etkinlikler yapılacak. 2018 yılında 11 tane fuar anlaşmamız var. Bursa'nın fuar sektöründen hak ettiği payı almasını istiyoruz. Türkiye'de 400 tane fuar yapılmış. Bursa'da sadece 13 tane olmuş. Antalya'nın bile yarısında kalmışız. Türkiye'nin 2.büyük ihracat ve ticaret şehrini konuşuyoruz. Bu rakamları üst seviyeye çekmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'EKONOMİYE CANLILIK KATIYOR'

Fuarların şehir ekonomisine canlılık katığının altını çizen Başkan Aktaş, "Bilimsel kongre, ticari alım heyetleri, bilim ve ekonomiye daha fazla katkı sağlayacak çalışmalar yapacağız. Kozmetik, su ve çevre fuarı, gıda sağlık fuarı, sağlıklı beslenme fuarı, inanç ve helal gıda, deri ürünleri fuarı, anne bebek çocuk, oyuncak fuarı, üniversite tercih fuarı, bilişim ve teknoloji fuarı, turizm fuarı, sağlıklı yaşam fuarı, kariyer ve insan kaynakları fuarı düzenlenecek. Tüm sivil toplum kuruluşları ve paydaşlardan anlayış bekliyoruz" dedi.

'YENİ FUAR İÇİN ADIM ATMALIYIZ'

Belediye hizmetlerinde özelleştirme taraftarı olduğunu anlatan Aktaş sözlerini öyle tamamladı: "Sabah 8 akşam 5 mantığıyla idare edilmiyor bazı şeyler. Burada yönetimimizin koyacağı irade çok önemli. Benim kimseye zulmetmek, kötülük etmek, kimsenin örf adet geleneklerine kastetmek gibi niyetim yok. Bizim bu manada profesyonellerle buluşmamız lazım. Zaman içinde böyle bir dönüşüm gerçekleşebilir. Bursa'da fuarların süreciyle alakalı irade ortaya konulmuştu. Bursa tartışıp karar vermeli. Bu konuda Bursa Ticaret Sanayi Odası, Valilik ve ilgililerle bir araya gelip yeni fuar için adım atmalıyız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.