Hava Durumu

Merkel'den Deniz Yücel açıklaması: 'Memnun oldum'

Geçen yıl terör örgütü propagandası yaptığı şüphesiyle tutuklanan Deniz Yücel serbest bırakıldı. Kararın ardından açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Deniz Yücel serbest kaldığı için memnun oldum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkel'den Deniz Yücel açıklaması: 'Memnun oldum'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen yıl terör örgütü propagandası yaptığı şüphesiyle tutuklanan "Die Welt" muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Merkel, "Deniz Yücel serbest kaldığı için çok memnun oldu. Kamuoyunun çok fazla tanımadığı ancak tutuklu olan başka Alman vatandaşları da var. Onlar için de hızlı bir hukuki sürecin işletileceğini umuyorum" dedi.

GABRIEL'DEN TEŞEKKÜR

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Herkes için güzel bir gün. Davaya öncelik verdikleri için özellikle Türk hükümetine teşekkür ederim" dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel karardan sonra Yücel'in Türkiye'den ayrılabileceğini tahmin ettiğini de söyledi.

MASS: MUHTEŞEM BİR HABER

Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla ilgili bir açıklama da Almanya Adalet Bakanı Heiko Mass'tan geldi. Yücel'in serbest bırakılmasını "muhteşem bir haber" olarak nitelendiren Mass, "Deniz Yücel'in içeride geçireceği her gün, lüzumsuz bir gün olacaktı" şeklinde konuştu.

DENİZ YÜCEL BUGÜN SERBEST KALDI

Türkiye'de bir yılı aşkın süredir cezaevinde olan Die Welt muhabiri Deniz Yücel tahliye edildi. Ancak Deniz Yücel hakkında hazırlanan iddianamede 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.