Hava Durumu

Mesut Özil sessizliğini bozdu: 'Yine de o fotoğrafı çektirirdim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği fotoğraf yüzünden Almanya'da hedef haline gelen Mesut Özil, tepkilere sert çıktı. "O fotoğrafın politik amacı yoktu" diyen Özil, "Ne olursa olsun yine de aynı fotoğrafı çektirirdim" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mesut Özil sessizliğini bozdu: 'Yine de o fotoğrafı çektirirdim'

Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte çektirdiği fotoğraf yüzünden Almanya'da günlerce eleştirilen Mesut Özil, ilk kez konuştu. Facebook hesabından İngilizce bir yazı paylaşan Mesut Özil, yine olsa yine fotoğraf çektireceğini söyledi ve "Eğer Cumhurbaşkanı'nın davetine gitmeseydim, benim atalarımın kökenine saygı göstermemiş olurdum" dedi.

İşte 29 yaşındaki Türk asıllı oyuncunun açıklamasının tam metni:

"Geride kalan iki hafta, bana son aylarda yaşanan olaylar üzerine düşünme fırsatı verdi. Bu vesileyle malum konuyla ilgili görüş ve hislerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pek çok insan gibi benim de geçmişim birden fazla ülkeye dayanıyor. Almanya'da büyümüş olsam da ailemin kökleri Türkiye'de. Biri Alman biri de Türk olmak üzere iki kalbim var. Çocukluğumda annem bana hep saygılı olmamı ve nereden geldiğimi unutmamamı öğretmişti ve ben, bu değerleri hâlâ muhafaza ediyorum.

Mayıs ayında bir yardım ve eğitim organizasyonu çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Londra'da buluştum. Kendisiyle ilk defa Türkiye'nin Almanya ile 2010 yılında Berlin'de oynadığı ve Angela Merkel'le birlikte izledikleri maçın ardından görüşmüştüm. O günden bu yana yollarımız pek çok defa kesişti. Birlikte çektirdiğimiz fotoğrafın Alman medyasında büyük bir tepki yarattığının farkındayım fakat bazı insanlar, beni yalancılık ve hilekârlıkla suçlasa da bu fotoğrafın hiçbir siyasi amacı yoktu. Daha önce de söylediğim gibi annem; atalarımı, onların mirasını ve aile geleneklerimizi kaybetmeme asla müsaade etmedi. Benim için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirmek, siyaset ve seçimlerle alakalı değil, ailemin mensubu olduğu ülkenin en yüce makamına duyduğım saygının bir gereğidir. Ben politikacı değil, futbolcuyum. Dolayısıyla Erdoğan ile görüşmemiz asla bir siyasi propaganda değil. Nitekim kendisiyle her zamanki gibi futboldan konuştuk. Çünkü o da eski bir futbolcu.

Alman medyası olanları farklı bir şekilde yansıtsa da gerçek şu ki Erdoğan'la görüşmemek, şu an benimle gurur duyduklarını bildiğim atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için cumhurbaşkanının kim olduğunun önemi yok, önemli olan cumhurbaşkanı olması. Erdoğan'ın bulunduğu makama saygı duymak, Kraliçe Theresa May'in de paylaştığı bir görüş olsa gerek ki onu Londra'da ağırladı. Söz konusu kişi Alman cumhurbaşkanı olsa da benim için durum değişmeyecekti.

Dünyada siyasi liderlerin kendi kişiliklerinden bağımsız düşünülemediğini bildiğimden bu yazdıklarımın anlaşılmasının zor olduğunun farkındayım. Fakat bu defa durum farklı. Son seçim ya da bundan önceki seçimin sonucu ne olursa olsun yine o fotoğrafı çektirirdim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.