Hava Durumu

Meteoroloji'den açıklama geldi! Kırbaç kasırgası İstanbul'u vuracak mı?

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtına Kırbaç Kasırgası'nın hareket yönünün değiştiği, Ege Denizi üzerine kadar geleceği ve şiddetini azaltarak kuzeye yöneleceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji'den açıklama geldi! Kırbaç kasırgası İstanbul'u vuracak mı?

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, tropik fırtınanın (kırbaç fırtınası) hızı azalıyor.... Orta Akdeniz'de Libya açıklarında oluşan tropik fırtınanın Yunanistan'ın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket ettiği, burada şiddetini azaltarak alçak basınç merkezine dönüştüğü, sistemin hızının azaldığı bildirildi.

AA'nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Orta Akdeniz'de Libya açıklarında oluşan tropik fırtına Yunanistan'ın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket etti ve burada şiddetini azaltarak alçak basınç merkezine dönüştü. Alçak basınç merkezi halen Ege Denizi'nin batısında ve Yunanistan'ın doğu kıyılarında şiddetli yağış ve fırtınalarla birlikte etkili olmaya devam ediyor.

Sistemin hızı azalırken Ege Denizi üzerindeki kuzeye doğru hareketini yarın akşama kadar devam ettirmesi tahmin ediliyor. Alçak basınç merkezine dönüşen tropik fırtına ile yurdun batı kıyı illerinde (Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne ve İstanbul'da) bugün meydana gelecek yağışların metrekareye 50-75 kg civarında düşmesi bekleniyor. Yağışların aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi ve akşam saatlerinden sonra batı kıyı illerini terk etmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.