Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa için son dakika uyarısı! Kar kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu raporuna göre Marmara'da karla karışık yağmur bekleniyor. Rakımın bin metre ve üzeri olduğu yerlerde, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Bursa'da ise hafta sonu sıcaklıklar sert bir şekilde düşecek, kar yağışı bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji'den Bursa için son dakika uyarısı! Kar kapıda

Marmara Bölgesinde rakımın bin metre ve üzeri olduğu  yerlerde, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.  Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye  göre, hava sıcaklığı 4 ila 6 derece azalacak.

Çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, Sakarya çevrelerinin  yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, rakımın bin metre ve üzeri olduğu  yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.  Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta, zaman zaman ise  kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor.

BURSA'DA HAVA DURUMU

Bursa'da bugün hava sıcaklığı gündüz dört derece hissedilirken, gece ise eksi iki derece olması bekleniyor. Bu gece havanın sıfırın altına düşmesiyle beraber kar yağışı beklendiği öğrenildi. 

Türkiye'nin en önemli kış turizmi yerlerinden biri olan Uludağ'da iki gündür kar yağışı ve tipiyle beraber kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kapanan yollar ise Karayolları ekipleri tarafından sürekli temizleniyor. Uludağ'da yağışın hafta sonuna kadar devam etmesiyle pistlerin tamamen kullanılabilir hale geleceği öğrenildi. Yılbaşını ve ara tatili Uludağ'da geçirecek olan misafirlerin otellerde yüzde 80 oranında doluluk sağladığı bildirildi. 

Bursa Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Aralık itibari ile başlayan kış lastiği uygulamasına uymayan ticari araçlara ise 625 lira ceza kesildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.