Hava Durumu

'Meydan okuyorum'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun "SSK'yı batırdı" sözlerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "10 yılımızı incelediler, 5 kuruşluk yolsuzluk bulamadılar. Meydan okuyorum. Eğer sosyal güvenliği tartışacaksan ben tek başıma geleceğim, siz ordunuzla gelin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Meydan okuyorum'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu dün, "Sosyal Güvenlik Kurumu, Kılıçdaroğlu döneminde batmadıysa bir daha hiç batmaz. Sosyal Güvenlik Kurumumuzun 21 milyara yakın bir açığı söz konusu. Bu açığında sebebi aslında Kılıçdaroğlu döneminden gelen o kara delik" demişti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu eleştiriye Eczacılar Birliği Kongresi'nde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "10 yılımızı incelediler, müfettiş ordusu görevlendirdiler. 5 kuruş, bakın 5 kuruşluk yolsuzluk bulamadılar. AKP genel başkanına bütün eczacıların önünde meydan okuyorum. Eğer sosyal güvenliği tartışacaksan ben tek başıma geleceğim siz ordunuzla gelin. Sosyal güvenliği kim bu hale getirdi" dedi.

'BİZİ SUÇLARLAR'

"Siyasete girdik doğal olarak bizi suçlarlar" diyen CHP lideri, "Geçen gün bir açıklama yaptım: Benim emekli olduğum yıl 2 milyar 341 milyon açık vardı. Bugün 21 milyar açık var. Neden? hangi gerekçe ile bu açık oluyor. Benim dönemimdeki açığı açıklamam mümkün... Kadın 34, erkek 43 yaşında emekli oluyordu. 5 bin gün prim ödeyince emekli olma hakkı oluyordu. Şimdi 7200 güne çıktı" ifadelerini kullandı.

BU AÇIK NEREDEN?

Bir bakanın ağzından çıkan rakamı test etmesi gerektiğini belirten CHP lideri, "Benim dönemimdeki bütün açıklara bakabiliriz. O da bir eleştiridir. Üç kurumun açıklarına bakabilir. 4 milyar 584 milyon lira. Dönüyorum bu hükümetlerin bütün dönemlerine bakıyorum, 292 milyar 804 milyon lira açık var. Bu açık nereden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.