Hava Durumu

MHP'den CHP'li Özel'e sert tepki: 'Utanç vesikası...'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle yönelik "Goebbels" benzetmesine tepki gösterdi. Büyükataman, "Özgür Özel'in Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli hakkında sarf ettiği sözler siyasi tarihimize bir utanç vesikası olarak geçecek türdendir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'den CHP'li Özel'e sert tepki: 'Utanç vesikası...'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili açıklamasına MHP'den sert tepki geldi. Yazılı açıklama yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Özgür Özel'in Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli hakkında sarf ettiği sözler siyasi tarihimize bir utanç vesikası olarak geçecek türdendir" ifadelerini kullandı.

Özel'in Bahçeli'nin açıklamasını Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in sözlerine benzettiğini hatırlatan Büyükataman, "Sözleri arasındaki farkı idrak etmekten uzak bu şahsa mikrofon vermek yerine okuması için bir tarih kitabı vermek daha yerinde olacaktır" dedi.

Özgür Özel'in konuşmasının "CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ne kadar uzaklaştığını göstergesi" olarak nitelendiren Büyükataman, Tekalif-i Milliye emirlerindeki "Benzin, vakum, gres, makina, don, saatçi ve taban yağları, vazelin, otomobil, kamyon lastiği, solüsyon, buji, soğuk tutkal, Fransız tutkalı, telefon makinesi, kablo, pil, çıplak tel, yalıtkan maddeler ve bunlar cinsinden malzeme, asit sülfirik stoklarının yüzde kırkına ordu adına el konuldu. Alınanların bedeli daha sonra ödenecektir." maddesini anımsattı.

'ÖZEL BÜYÜK GAZİ'Yİ KİME BENZETECEK?'

Büyükataman açıklamasına şöyle devam etti:

"Rusya ile yaşanan siyasi kriz sırasında Erzurumlu vatandaşımızın 'devletimizin arkasındayız, gerekirse eskiden olduğu gibi yeniden tezek yakarız ancak ülkemizi ezdirmeyiz.' sözlerini söyleyen yüce ruh nerede, CHP'li Özel'in millî hislerden yoksun yaklaşımı nerededir? Ah CHP ah... Sayın Özel acaba yukarıdaki kararın alınmasını sağlayan Büyük Gazi'yi kime benzetecektir?"

NE OLMUŞTU? 

Partisinin Isparta Merkez İlçe Başkanlığı binasının açılışının ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bahçeli 'Domatesi, biberi, patlıcanı, patatesi yemesek de olur, az alsak da olur, hiç almasak da olur ama 31 Mart'ta bekamızı kaybedersek olmaz' demişti. Bu, Hitler'in savaş politikası gereği aç kalan Almanların isyan ettiği süreçte Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in 'Alman çocukların tereyağına ihtiyacı yok ama Alman toplarının makine yağına ihtiyacı var. Çocuğu için tereyağı istemek vatan hainliğidir' söylemiyle aynı söylemdir" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.