Hava Durumu

MHP'den T.C. ibaresi için flaş hamle! Vahapoğlu açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, "Kamu Kurumlarının adlarında Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kullanılması hakkında Kanun Teklifi verdiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'den T.C. ibaresi için flaş hamle! Vahapoğlu açıkladı

Twitter hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, "'Keyfi uygulamalara son vermek gerekir dedik' ve Kamu Kurumlarının adlarında Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kullanılması hakkında Kanun Teklifimizi verdik.. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

OLAYIN PERDE ARKASI

Çözüm süreciyle beraber gündeme gelen 'Sağlık Bakanlığı'ndaki TC krizi'  Halk sağlığı Kurumu'nun yayınladığı bir genelge ile ortaya çıktı. Ancak bakanlık bünyesinde 'TC krizinin' geçmişi daha eskiye dayanıyor. Bu konuyla ilgili ilk tartışma Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde bakanlık isminin önünde yer alan TC ibaresini çıkartmakla başlamıştı. Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ döneminde yapılan uygulama ile birlikte internet ortamında Bakanlığın isminin başından TC ifadesi kalktı.

DAHA SONRA NE OLDU?

Bu gelişmenin ardından Halk Sağlığı Kurumu devreye girdi. Kurum başkanı Mustafa Aksoy imzasıyla 4 Ekim 2012 tarihinde bir genelge yayınlandı. Bu genelgede, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı merkezi gibi yerlerde TC ibaresinin kullanılmasına gerek olmadığı yönünde bir ifade kullanıldı. 7 ay önce yayınlanan genelge, ilk dönemde uygulanmadı. Ancak zamanla aile ve toplum sağlığı merkezlerinin tabelalarında TC Sağlık Bakanlığı ibaresi değiştirilmeye başlandı. Yani TC ibaresi, önce bakanlığı internet ortamında, sonra da toplum ve aile merkezlerinin tabelalarından silinmeye başlamış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.