Hava Durumu

MHP'li Büyükataman'dan Yunanistan'a sert yanıt: Rüyalarını kabusa çevireceğiz!

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Miltiadis Varvitsiotis'un, "Pontus soykırımında hayatta kalanların tanıklıkları, o manzaranın korkunçluğunu aksettiriyor" sözlerine, "Yunanistan'da 19 Mayıs'ın 'Pontus katliamı' olarak anılması ve 353 bin kişinin katledildiğinin iftira edilmesi bir komedidir" şeklinde yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'li Büyükataman'dan Yunanistan'a sert yanıt: Rüyalarını kabusa çevireceğiz!

MHP'li Büyükataman, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Miltiadis Varvitsiotis'in sözlerine Twitter hesabından yanıt verdi.

Varvitsiotis, Meclis'te hükümet adına yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Pontus soykırımında hayatta kalanların tanıklıkları, o manzaranın korkunçluğunu aksettiriyor. 'Duyamayayım diye kulaklarımı toprakla doldurdum. Ama seslerin kükreyişi ve ağlayışlar öylesine fazlaydı ki, gökler bile duydu.' Bu denli dondurucu bir tanıklık, 19 Mayıs 1919'dan 1922'ye kadar süren imha seferindeki 353 bin ölümün yasını tutan Pontus Yunanlarının yaşadıkları acının boyutunu gösteriyor... Kemalist ve neo-Türkçü sürüler elinden çektikleri saldırılar ve sistemli imha, şevklerini kırmadı. O yüzden, kalan Pontus Yunanları ülkemizde, Yunanistan'da yeniden konumlandırılmışlar ise de -ulusal bir facianın ve ekonomik çöküşün olduğu zor bir iklimde ve yerli nüfusun güvensizliğiyle sıkça karşı karşıya kalarak- ilkelerine, Ortodoksluğa, vatanımıza inançları ile kısa sürede kaynaşmayı sağlamışlar ve ulusal ideallerimizin önemli destekçileri arasında yer almışlardır... Yalnızca bugün değil, her gün kurbanları hatırlamak ve onurlandırmak sorumluluğumuz ve görevimiz var: Pontus soykırımının tanındığını sonunda görmek. Pontus soykırımının kurbanlarına karşı işlenen suçları kabullenmek, Türkiye için son derece özgürleştirici olacaktır. Hükümet adına bu ulusal hedefimize -diğer bir deyişle Pontus soykırımının 20. yüzyılda iz bırakan soykırımlardan biri olduğunun tanınması sürecine- olan mutlak saygımızı ve bağlılığımızı ifade etmek, sizler ve Pontus Yunanları ile birlikte haykırmak isterim: Bir daha asla!"

Büyükataman bu sözlere verdiği yanıtta, "15 Mayıs 1919 günü İzmir'in Yunan askerleri tarafından işgaliyle başlayan Yunan mezalimi, 9 Eylül 1922'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki ordu-milletin işgalci Yunan askerlerini Akdeniz'in derin sularına göndermesiyle son bulmuştur" diyerek şunları söyledi:

"Yaktığı bağımsızlık ateşiyle 19 Mayıs, mazlum milletlerin Ergenekon'u olmuştur. Bu kutlu günün maneviyatına gölge düşürmek için Yunanistan'da 19 Mayıs'ın "Pontus katliamı" olarak anılması ve 353 bin kişinin katledildiğinin iftira edilmesi bir komedidir.

Bu komediyi hadsizce nefrete dönüştürenler ise gördükleri "Pontus devleti" rüyası ile Atatürk'e ve Türk milletine saldıran Yunan Dışişleri Bakanvekili Varvitsiotis Miltiadis ve Türk bayrağını yakan kendini bilmezlerdir. Rüyalarını kâbusa çevireceğimizden şüpheleri olmasın.

Büyük Türk milletinin insani hasletlerini en iyi bilenlerden biri yüzlerce yıl Türk hâkimiyetinde gönüllü yaşamış olan bugünkü Yunanların atalarıdır. Gazi Mustafa Kemal'in vatanın harîm-i ismetinde boğduğu işgalci Yunan askerleri dışında tek bir Yunan'ın burnu kanamamıştır.

Yunan devletine tavsiyemiz 1919-22 arasında Türk milletine katliamları reva görenlerin torunlarının tasmasını bağlamasıdır. Aksi takdirde büyük Türk milletinde Atatürklerin tükenmediğini hatırlatırız ki bu sefer Sicilya'ya kadar yüzmek zorunda kalabilirler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.