Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli ateş püskürdü: 'Kepazeliğin somutlaşmış hali'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD'nin Türkiye 'ye yönelik yaptırım kararına çok sert tepki gösterdi. Washington yönetiminin haddini aştığını belirten Bahçeli, "Yaptırım kararı kepazeliğin somutlaşmış halidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP lideri Bahçeli ateş püskürdü: 'Kepazeliğin somutlaşmış hali'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye 'ye yönelik yaptırım kararına çok sert tepki gösterdi. "Yaptırım kararı kepazeliğin somutlaşmış halidir" diyen MHP lideri Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "ABD yönetimini tesir altına alan karanlık zihniyetin halen görevlerini başarıyla yürüten iki bakanımız hakkında almış olduğu yaptırım kararları hukuken geçersiz, ahlaken çürük, esasen yok hükmündedir. Türk milleti emperyalizme kan veren Evanjelist komployu, Türk ve İslam düşmanlığına istikamet çizen Siyonist kumpas ve kuşatmayı müteneffir bir tavırla izlemektedir."

ABD YÖNETİMİ KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇOKTAN GEÇTİ

"ABD yönetimi haddini çoktan aşmış, kırmızı çizgiyi çoktan geçmiş, hakkında şaibe ve şayiaların zirve yaptığı tartışmalı bir Papaz uğruna müttefiklik müktesebatını hiçe saymıştır."

PAPAZ İSTEYEN PAPAZ VERMEYE HAZIR OLMALI

"Ülkemizin Pensilvanya'daki haini iade taleplerine adalet hatırlatması yapan ABD'nin, konu Papaz olunca takındığı kuru inadı maksatlıdır, alçak bir tertibin ispat ve iraesidir. Papaz isteyen papaz vermeye de hazır olmalıdır."

AYNEN MİSİLLEMEDE BULUNULMALI

"ABD Hazine Bakanlığı'nın sözde yaptırım kararlarına mütekabiliyet ilke ve esasları kapsamında aynen misillemede bulunulmalı, Türkiye'ye parmak sallayanlara haddi bildirilmelidir. ABD zor ve dayatmalarla taviz koparacağını düşündükçe yanlış üstüne yanlışa düşecek, yanılgıdan yanılgıya sürüklenecek, hem dost, hem ortak, hem de müttefik bir ülkeyi bir süre sonra kaybetme ihtimaliyle karşılaşacaktır."

DERHAL VAZGEÇİLMELİ

"Kaldı ki F-35 savaş uçaklarının teslimatıyla ilgili yaşanan gerilimlerin yeni yaptırımlarla desteklenmesi iki ülke arasındaki diyalogları dinamitleyecektir. ABD aklını başına devşirmeli, Türkiye'yi hafife alacak şuursuz ve sorumsuz davranışlardan derhal vazgeçmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.