Hava Durumu

'MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz'

MHP lideri Bahçeli'nin 'partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı ve Erdoğan'a destek vereceğine yönelik' sözlerine CHP'den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz tasfiye sürecinde bir parti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı ve Erdoğan'a destek vereceğine yönelik sözlerini değerlendirdi. Bahçeli'yi dinlerken kulaklarına inanamadığını belirten Özel, "Sayın Bahçeli MHP'nin kapısına 'tasfiye sürecindeyiz' diye asmış. Kapatıyoruz, batan geminin malları bunlar, seçmen İYİ Parti'ye, başka muhalefet partilerine gitsin, biz bu kadar benzeştiysek isteyen AKP'ye gitsin. Zaman zaman İstanbul'da büyük mağazaların kapısında görürsünüz, 'patron çıldırdı, kapatıyoruz.' kapış kapış malları dağıtıyorlar. MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz tasfiye sürecinde bir parti. Ciddiye alınacak bir durum yok karşımızda. Bir suçüstü durumu var" diye konuştu.

PARTİYİ KAPATIP...

Bahçeli'nin, bugünkü açıklamasında, "Bu yaptığımız Yenikapı ruhudur" diyerek, bunu darbeyle ilişkilendirdiğini kaydeden Özel, "Darbeden 1 ay önce ise 'İhtiyaç hasıl olursa verdiğimiz fiili desteği hukuki boyuta kazandırırız.' diyen siz değil misiniz? Bu işin darbeyle alakası yok. Kendi yaptığı açıklamaları okuduğunuzda MHP'nin kendi seçmenini, sürekli kandırdığını, aylar yıllar öncesinden tasfiye planıyla partiyi AKP'ye yedekleyip, bağlayıp, partiyi kapatıp kendilerinin bir yere geçtiğini gösteriyor" dedi.

DİZİNİZ TİTRİYOR

Bahçeli'nin C ittifakı söylemine de değinen Özel, "C ittifakı dediğin, cumhur dediğin, Cumhuriyet'le ilgili bir şey ise onun tapusu bizde. Biz 16 Nisanda Cumhuriyet'ten yana olanlar bir ittifak kurduk ama bunun için sarayın onayına gerek yok, gönül ittifakı. Sizin harfiniz S; saray ittifakısın sen. Saray ittifakını kurdunuz, dükkanı kapadınız, gidiyorsunuz, verdiniz anahtarı. İyi ki biz varız, iyi ki hayır diyenler var. Yüzde 50 artı 1 meselesinde sizin diziniz titriyor, bizim güvenimiz tam" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.