Hava Durumu

'MHP var oldukça teslim olmayız'

Şehreküstü İmamı Muhammet Lütfi Taşçı, 32 yıldır sürdürdüğü görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Taşçı, milletvekili aday adaylığı için neden Milliyetçi Hareket Parti'sini tercih ettiğini "MHP var oldukça düşmana teslim olmayız" sözleriyle açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'MHP var oldukça teslim olmayız'

Cemal EKENTOK

1965'te Erzurum'da doğan Muhammet Lütfi Taşçı, Eskişehir Anadolu İlahiyat  Bölümü'nü bitirdi. 1986 yılında ise  imam hatip olarak Bursa''nın Yeniceabat köyüne atandı. Bursa'daki Tuna Camii'nde aralıksız olarak 27 yıl görev yapan Taşçı,  son 5 yıldır da Şehreküstü Camii'nde görev yapıyordu. 32 yıllık imamlık görevinden istifa eden Taşçı, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı oldu. Taşçı, Kuran-ı Kerim alanında da üst düzey eğitimler aldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Taşçı, aynı zamanda da Bursaspor Kulübü Genel Kurul üyesi.

GURUR DUYULACAK BİR YAŞAM

Ayrıca yerel bir gazetede dini konularda yazdığı makalelerle de tanınan Taşçı, Bursa Kent Konseyi'nde de 3 dönem başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Aydın bir imam hatip yetiştirmek isteyen Lütfi Taşçı, İmam Hatip liselerinde de eğitimci olarak 3 yıl görev aldı. Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu kurucuları arasında da yer alan Muhammet Lütfi Taşçı, bir dönem basın ve halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Sosyal yaşamdan kopmayan Taşçı, bir dönem de, Erzurum Oltulular Dernek Başkanlığı görevinde bulundu.

Sayın Taşçı, başarılarla dolu bir hayatınız ve imamlık kariyeriniz vardı. Niçin istifa ederek politikaya atıldınız?

"Politikaya atılmamın, aday olmamın bence birçok sebebi var. Ancak en önemli sebebi ülkeme ve milletime yapılan saldırılardan dolayı tıpkı Kurtuluş Savaşı yıllarındaki gibi din adamlarının üstlendikleri rolü bugün devam ettirmenin gerekliliğini gördüğüm için adaylık başvurusu yaptım. İslâm'ın ilk emri 'oku'dur. Oku emri sadece alfabetik okuma emri değildir. İslâm'ın oku emri, aynı zamanda kainatı oku, dünyadaki gelişmeleri oku emridir. Ben de dünyada yaşananları iyi okumaya çalıştım. Mesela; daha birkaç yıl evveline kadar Suriye'de ezanlar okunuyor muydu evet. Bugün okunuyor mu? Birçok yerde hayır. Daha birkaç yıl evveline kadar Irak'ta, Suriye'de Orta Doğu'nun birçok coğrafyasında pazarlar, çarşılar cıvıl cıvıl mıydı. Evet. Peki bugün nasıl. Her yer kan, gözyaşı ve acı içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. 15 Temmuz kahpe ve kanlı darbe girişiminin iyi okudum. Türkiye'yi bugünkü Suriye'ye döndürmeye çalışan şer odaklarının olduğunu gözlemledim. Vatansız ne huzurun, ne de ibadetin olabileceğine zerre ihtimal vermediğim için vatanımın bütünlüğü, milletimin birlik ve kardeşliği için aday oldum. Ülkeleri büyük liderler şekillendirirler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin birlikte kurdukları Cumhur İttifakı'nın ne kadar önemli ve anlamlı olduğuna inancım tam olduğu için aday oldum."

Neden Milliyetçi Hareket Partisi'ni tercih ettiniz?

"MHP milli meselelerde, milli duruşun adıdır. MHP şühedaya vefanın ocağıdır. MHP'nin hedefi Türk milletinin bekasıdır. MHP muhalefeti de millidir, mukavemeti de millidir. İlahi kelimetullah mührünü cihana vurmak isteyen Milliyetçi Hareket Partisi'ni tercih ettim. Çünkü MHP var oldukça düşmana teslimiyet olmaz. Milletimizin oyları Türk düşmanlarını zangır zangır titretecektir. Cumhur İttifakı zalimleri çıldırtmış, MHP'nin yükselişi, hainleri kudurtmuştur. MHP şühedaya vefa diyen bir partidir. Şühedaya vefa ise kefensiz yatanlara sadakattir.  Ülke varsa ilke vardır. Bu nedenle ülke sevdalısı olan MHP Türk milletinin ve Türk-İslam davasının siyasi merkezidir. 15 Temmuz'da MHP bu müthiş duruşu sergilemeseydi, bugün milletimizin yarın ise şühedanın yüzüne bakamazdık. Millet birlikteliği, 15 Temmuz'da illet birlikteliğini yenmiştir. Türk milletinin sırtındaki kamburdan, içindeki safralardan tez zamanda kurtulmasını rabbimden niyaz ediyorum.  Ve açıklamamı 'Niçin MHP'ye?' cevap olsun diye şöyle bitiriyorum:

"Vatanın ruhunda,

Mazlumun duasında,

Ecdadın davasında,

Ahfadın umutlarında,

İhanetin karşısında MHP olduğu için."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.