Hava Durumu

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer Bursa'da! 'Ciddi bir potansiyel var'

Bursa'da mesleki ve teknik anadolu liseleri, özel eğitim okulları, eğitim vakıfları ve sanayi temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, kentte mesleki ve teknik eğitimle ilgili ciddi bir potansiyel olduğunu belirtip, "Çalışmalarımızı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda daha da yoğunlaştırmalı, yapılan tüm çalışmaların öğrenci ve sektörü ortak bir paydada buluşturacak şekilde 'karşılıklı memnuniyet' çerçevesinde sürdürmeliyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer Bursa'da! 'Ciddi bir potansiyel var'

Günün ilk ziyaretini Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, daha sonra Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu,  Aziz Torun Özel Eğitim Uygulama Okulu, Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu ile Tophane ve Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini ziyaret etti. Mahmut Özer gün içinde Coşkunöz Eğitim Vakfı, Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı ve İğrek Makine'ye de ziyaretler gerçekleştirdi.

BURSA LOKOMOTİF ŞEHİRLERDEN OLACAK

Ziyaretleri içinde okul yöneticileri ve öğretmenlerle de görüşen Mahmut Özer, Bursa'da mesleki ve teknik eğitimle ilgili ciddi bir potansiyel olduğunu ve gün içinde yaptığı ziyaretlerde bu potansiyelin, tüm taraflarca harekete geçirilmiş olduğunu gözlemlediğini ve bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mahmut Özer sözlerini, "Çalışmalarımızı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda daha da yoğunlaştırmalı, yapılan tüm çalışmaların öğrenci ve sektörü ortak bir paydada buluşturacak şekilde 'karşılıklı memnuniyet' çerçevesinde sürdürmeliyiz. Öğrencilerimizin mesleklerini, sektör beklentileri doğrultusunda uygulamalı şekilde öğrenecekleri işbirliklerimizi geliştirmeli, öğretmenlerimizi bu sürecin ayrılmaz bir parçası haline getirmeliyiz" şeklinde sürdürdü.

GELECEK YIL HEDEF 20 BİN ÖĞRETMEN

Mesleki ve teknik alan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerinde bir önceki yıla göre 6 katlık artış gerçekleştiğini belirten Mahmut Özer, "2019 yılında 15 bin atölye ve laboratuvar öğretmenimiz iş başı ve mesleki gelişim eğitimi aldı. Bu süreçte katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. 2020'de 20 bin öğretmenimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimi almasını planlıyoruz. Böylece öğretmenlerimizin yaklaşık yüzde 70'ine bu eğitim imkânını sunmuş olacağız. Bu eğitimlerle mesleki ve teknik eğitimimiz, daha da güçlenmiş olacak" dedi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ İSTİHDAM AÇISINDAN OLDUKÇA BAŞARILI BİR MODEL

Mesleki eğitim merkezlerinin işletmelerin kalfa ve usta ihtiyacını karşıladığına işaret eden Özer, buralarda öğrencilere uygulama ağırlıklı mesleki ve teknik eğitim verildiğini söyledi. Mesleki eğitim merkezlerinin istihdam açısından oldukça başarılı bir model olduğunu da belirten Özer, mezunların eğitim aldıkları alanlarda istihdam oranlarının yaklaşık yüzde 90'lar seviyesinde olduğunu ifade etti.

Yapılan son mevzuat değişiklikleri sayesinde mesleki eğitim merkezlerinin esnek bir yapıya kavuştuğunu ve aynı zamanda lise diploması verebilecek bir yapıya kavuştuğunu vurgulayan Mahmut Özer, "Bu esnek yapı ve lise diploması alınabilir hale gelmesi, mesleki eğitim merkezlerinin algısına olumlu katkı yaptı ve güçlendirdi. Sonuçta 9'uncu sınıfa kayıt yaptıran öğrenci sayısında bu yıl yüzde 62'lik artış sağlandı. Bu oran bizim için oldukça önemli. Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısını 200 binler seviyesine çıkartmayı hedef olarak koyduk." dedi.

HEDEF 250 PATENT, FAYDALI MODEL VE TASARIM TESCİLİ

2019-2020 eğitim öğretim yılında fikri mülkiyet kapsamında, patent, faydalı model, marka ve tasarımını ana tema olarak belirlediklerini ifade eden Özer, "Önümüze somut bir hedef de koyduk. Hedefimiz, bu eğitim öğretim yılı sonunda 150'si BİLSEM, 100'ü mesleki ve teknik eğitim olmak üzere 250 patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilini almak. Potansiyelimizle karşılaştırıldığında rahatlıkla başarabileceğimiz bir hedef... Bursa'dan bu alanda da beklentimizin yüksek olduğunu ifade edebilirim." dedi.

10 AYDA YAPILAN ÜRETİMDEN 217 MİLYON LİRA GELİR

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde bu yılın 10 ayında yapılan üretimden 217 milyon lira gelir elde edildiğini belirten Mahmut Özer, döner sermaye sisteminin okul sektör işbirliğine de önemli katkı sağladığını, bunun yaygınlaştırılmasının öğrencilerimizin eğitim aldıkları mesleklere karşı ilgilerinin artması ve mesleklerini sahiplenmeleri için de önem arz ettiğini söyledi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.