Hava Durumu

Milli Eğitim'e çağrı: Kitapla birlikte bayrak dağıtılsın!

Bursa Samsunlular Derneği, 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemi öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na 1. sınıf öğrencilerine kitapla birlikte Türk Bayrağı da dağıtılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Eğitim'e çağrı: Kitapla birlikte bayrak dağıtılsın!

Bursa Samsunlular Derneği üyeleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Hamza Türk himayesinde gerçekleşen basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'na 'Türk Bayrağı' çağrısı yapıldı.

Genel Sekreter Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Seven tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tarihimize baktığımız zaman, şunu çok net olarak görürüz ki; millî ve dini değerlerimizi yoğurup şekillendirerek bizi biz yapan bu değerler, millet olarak bu günlere ulaşmamızı temin eden en önemli unsurlardır. Milletimizin kalbine kök salmış bu değerlerle birlikte, vatan ve bayrak sevgisi de bu uğurda çok önemli bir yere sahiptir. O bayrak ki; milletimizin canından aziz bildiği istiklâl ve hürriyetimizin sembolüdür. O bayrak ki, uğrunda can vermeyi göze aldığımız bir değerdir. Rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımız gece-gündüz demeden nazlı nazlı süzülerek, vatanımızın semalarını beklemektedir. Ecdadımızdan kıymetli bir emanet ve paha biçilmez bir miras olarak bize intikal eden bayrağımızın; ebediyete kadar semalarımızda dalgalanması, bu vatan topraklarında yaşayan herkesin en samimî arzusudur.

Bayrağa saygı; hem millî, hem de dini bir vazifedir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır! Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim ve öğretime başlayacak olan 1. sınıf öğrencilerimiz için her birine dağıtılacak kitapların yanında Türk Bayrağı hediye edilmesi ve ayrıca ilk ders olarak İstiklal Marşımızın anlam ve öneminin anlatılması millet, bayrak, vatan, devlet konularının işlenmesi kısacası çocuklarımıza vatan bayrak sevginin aşılanması sağlanmalıdır. Ayrıca bayrağımızın standart kaliteli kumaşlara basılmasını istiyoruz. Ölçüleri değişebilir fakat kumaş ve baskı kalitesi değişemez olmalıdır. Filelerde basılı Türk bayrağı görmek istemiyoruz. Devletimizden ricamız, her eve bir bayrak projesi başlatması, bu bayrakların dağıtımının ücretsiz yapılmasıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.