Hava Durumu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'yaptırım' söylemlerine tepki!

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği harekatla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada harekata yöneltilen tepkiler eleştirildi ve "Ülkemize yönelik yaptırımların söylemleri dahi 70 yıllık NATO ittifak ruhuyla bağdaşmamaktadır" dendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'yaptırım' söylemlerine tepki!

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği harekatla ilgili olarak resmi Twitter hesabında ve internet sitesinde bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Barış Pınarı Harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. Harekatta; ülkemizin, sınırlarımızın ve halkımızın korunması esastır. Ülkemize yönelik yaptırım söylemleri dahi 70 yıllık NATO ittifak ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Güvenli Bölgenin dışına çıkarılması zaruridir. DEAŞ'la mücadele de kesintisiz devam edecektir. Suriyeli kardeşlerimizin güvenli ve gönüllü şekilde evlerine ve topraklarına dönmelerinin sağlanması hedefimizdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.