Hava Durumu

Milliler Arnavutluk sınavında

Dünya kupası trenini kaçırdıktan sonra 'yeni nesil milli takım' parolasıyla yoluna bakan Ay-yıldızlı ekip, hazırlık maçında yarın Antalya'da Arnavutluk ile karşılaşacak. Antalya Stadı'nda saat 20:30'da başlayacak karşılaşma Fox Tv'den canlı olarak yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milliler Arnavutluk sınavında

Dünya Kupası'nı kaçırdıktan sonra 'Yeni nesil milli takım' parolasıyla gözünü EURO 2020'ye çeviren Ay-Yıldızlılar, Romanya'nın ardından Antalya'da Arnavutluk'la karşılaşacak.  Kırmızı Beyazlılar, Arnavutluk karşısında Mircea Lucescu Yönetimi'ndeki 6 maçına çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam yönetiminde oynadığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Tecrübeli teknik adam yönetimindeki milli takım, ilk maçında, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu. Rumen teknik adam ile çıktığı ikinci maçta Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yenmeyi başaran Ay-Yıldızlı ekip sonrasında İzlanda'ya 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti. Milliler ardından Lucescu yönetiminde, deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kalırken, konuk olduğu Romanya'ya 2-0 yenildi.

ARNAVUTLUK'LA 10. RANDEVU

A Yıldızlılar, yarın Arnavutluk ile 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları arasında geçmişte yapılan 9 maçta Türkiye 4 galibiyet ve 3 mağlubiyet alırken 2 kez de eşitliği bozamadı. Milliler, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 11 gole engel olamadı. Türkiye ve Arnavutluk arasında son olarak 12 Ekim 2005'te Tiran'da oynanan mücadeleyi Türkiye, Tümer Metin'in golüyle 1-0 kazanarak Dünya Kupası için play-off oynama hakkı elde etmişti.

TÜRKİYE ÜSTÜN

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile Türkiye'de daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlı ekip sahasında 3 galibiyet alırken, 2 kez de rakibine yenildi. Bu maçlarda milli takım rakip kaleye 6 gol gönderirken, 7 de gol yedi. Türkiye ve Arnavutluk arasındaki karşılaşmanın oynanacağı Antalya'da, 21 Ocak 1998'de oynanan müsabakayı konuk ekip 4-1 kazanmıştı.

555. MAÇ

Millilerimiz bu maç'la 555. kez sahaya çıkacak. 94 yıllık tarihinde 293'ü resmi, 261'i özel olmak üzere geride kalan 554 maçta, 209 galibiyet alan Ay Yıldızlılar, 128 defa berabere kalırken 217 kez de rakiplerine yenildi.

ÖMER KADRODAN ÇIKARILDI

A Milli Takımda karşılaşma öncesi Ömer Toprak şoku yaşandı. Milli oyuncu sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Arnavutluk ile yarın Antalya'da özel maçta karşılaşacak ay-yıldızlı takımda Ömer Toprak'ın, sağ diz eklemi çevresindeki ağrıları nedeniyle aday kadrodan çıkarıldığı bildirildi. Tedavisi dolayısıyla milli takımın son antrenmanında da yer almayan Ömer Toprak'ın bugün Almanya'ya döneceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.