Hava Durumu

Milyonlarca gencin gözü bu haberde! Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

24 Haziran seçimlerinde oyları da etkileyecek olan bedelli askerlik konusu hala muallak... Bedellinin çıkmasını dört göze bekleyen bazı vatandaşlar, "Bedelli yoksa oy da yok" diyerek siyasilere mesaj gönderiyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milyonlarca gencin gözü bu haberde! Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

Bedelli askerlik en son olarak 2015'te çıkmıştı. O zamanlar yaşa takılan ya da para bulmakta zorlanan birçok vatandaş bedelliden yararlanamadı. Şimdi yüz binlerce vatandaş bedelli askerliğin tekrar çıkmasını istiyor. Bu taleplerini de sosyal medya aracılığıyla dile getiriyor. Birçok vatandaş "Bedelli yoksa oy da yok" diyerek uyarılarda bulunuyor. Peki bu sene bedelli çıkacak mı?

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta malum Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize, özellikle gazilerimize, onlara karşı bir saygısızlık olur." Açıklamasını yaptı fakat Başbakan Binali Yıldırım, olumlu baktıklarını söyledi.

Bu iki açıklamanın ardından doğal olarak kafalar da karıştı.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında bedelli askerliğin seçim sonrası çıkabileceğine işaret etti. İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklaması:

"Bu işlerin tabii istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, inşallah başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır. Ona göre atılması gereken adım bu konuda varsa o zaman bu adım atılır ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.