Hava Durumu

Mimarlık öğrencileri uygulayarak öğrendi

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin 16'ncısını bu yıl Bursa'da düzenlediği, mimarlık öğrencilerine yönelik uygulama ağırlıklı atölye çalışması BETONART Mimarlık Yaz Okulu, gerçekleştirilen plaket töreninin ardından sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2017 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mimarlık öğrencileri uygulayarak öğrendi

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) mimarlık eğitimine katkı sağlamak amacıyla 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu'nun 16'ncısı, 24 farklı üniversiteden 28 öğrencinin katılımıyla 20-29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Bursa'da yapıldı. Bursa Çimento ve Bursa Beton'un katkıları ile gerçekleşen BETONART Mimarlık Yaz Okulu 2017, Türkiye'nin çeşitli okullarından üçüncü sınıfı bitirmiş mimarlık öğrencilerinin katıldığı Yaz Okulu'nda, atık eşyaları tamir ederek ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim-tüketim ilişkileri ele alındı. Mimarlık öğrencileri atölye çalışmaları boyunca, satın alınan ürünlerin miadını artık çok daha kısa sürede doldurması, modalarının göz açıp kapayıncaya dek geçmesi ve üretim-tüketim döngüsünün hızlı bir şekilde ilerlemesi karşısında yeni nesil üretime dair alternatif çözümler üretti.

'DEĞER VERİLEN BİR PROJE'

Kapanış töreni öncesinde YeniDönem gazetesine konuşan Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli,  her yıl bir çimento fabrikasının BETONART Mimarlık Yaz Okulu'na ev sahipliği yaptığını, ilk defa bu yıl Bursa'da gerçekleştirildiğini söyledi. Mimarlar tarafından çok değer verilen bir proje olduğunun altını çizen Nemli, 2 saat içerisinde 400 başvuru aldıkları için başvuruları hemen kapatmak zorunda olduklarının altını çizdi. Mimarlık öğrencilerinin mezun olduktan sonra en yoğun kullandıkları ürünün beton olduğunu hatırlatan Nemli, "Öğrenciler okullarda betonu tanıyor fakat, çok az detay öğreniyorlar. Bu uygulamayla öğrenciler, pratik bilgileri gerçek hayatta nasıl uygulamaya geçireceklerini, hangi teknikleri kullanacaklarını, başka elementlerle birleştiğinde nasıl verim alına bileneceğini öğreniyorlar. Öğrencilerimiz 10 günlük eğitimleri boyunca günde 16 saat çalışarak yeni projeleri ortaya çıkardılar. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

'HAYALİ OLMAYAN TASARIM YAPAMAZ'

TÇMB CEO'su İsmail Bulut ise, yaz okuluna müracaat edenlerin içerisinde gerçekten ekonomik olarak imkanı olmayan ve hayalleri olan gönüllü öğrencileri seçmeye çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'deki mimarlık öğrencilerine hem teorik hem de pratik yapabilecekleri bir uygulamayı hayata geçirmek istedik. Hayali olmayan insan tasarım yapamaz, biz hayallerini hayata geçirebilecek öğrencilerimize imkan sunduk. Onlar da hayallerini hayata geçirdiler. Biz sadece onlara yeni bir bakış açısı kazandırdık" diye konuştu. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.