Hava Durumu

Mısır'da camide katliam

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada 235 kişinin hayatını kaybettiği, 200'e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mısır'da camide katliam

Irak ve Suriye'de kontrol ettiği toprakların tamamına yakını kaybeden DEAŞ'ın etkinliğini devam ettirdiği bölgelerden biri olan Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bu kez cami hedef alındı. 

Kuzey Sina bölgesinin başkenti Ariş'e 40 kilometre mesafedeki Bir el Abed kasabasının Ravda camisinde cuma namazı kılanlara bombalı saldırı düzenlendi. Ardından saldırganlar, patlamada yaralananların üzerine ateş açtı.

CAN KAYBI HIZLA ARTTI

Resmi devlet ajansı MENA'nın geçtiği haberlerde ilkin 54 olarak açıklanan can kaybı sayısı hızla 85, 115, 155, 184 ve 235'e yükseldi. İlk belirlemelere göre 125 kişi de yaralandı. Militanların hareket eden her şeye, ambulanslara bile ateş açtığı haberleri geldi.

3 GÜNLÜK YAS 

Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi. Mısır devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenledi. Mısır'da kanlı saldırının üzerine 3 günlük yas ilan edildiği açıklandı.

ASKERİ ÜNİFORMA DETAYI

Yerel güvenlik güçleri, camiye gelenlere 4 araçtan ateş açıldığını belirtti. Görgü tanıkları saldırganların askeri üniforma giydiğini aktardı.  Yerel kaynaklar saldırının düzenlendiği camiyi ağırlıklı olarak Sufilerin kullandığını söyledi. Terör örgütü DAEŞ Sufileri dinsizlikle suçlamış ve Sufilere yönelik saldırılar düzenlemişti.

 

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat eden Sina yarımadasındaki bazı örgütler bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

DIŞİŞLERİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Mısır'da gerçekleşen kanlı terör saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yolaçan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.