Hava Durumu

MİT'le ilgili flaş rakamlar! 27 bin başvuru

Milli İstihbarat Teşkilatı'na, kurumun internet sitesi üzerinden 2017'de FETÖ'yle ilgili 25 bin, PKK'yla ilgili ise 11 bin ihbarda bulunuldu. Kurumun web sayfasını geçen yıl ziyaret edenlerden 27 bini, "kariyer" bölümünden iş başvurusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MİT'le ilgili flaş rakamlar! 27 bin başvuru

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) "www.mit.gov.tr" internet adresi, geçen yıl 1 milyon 56 bin 588 kez ziyaret edildi.  Siteyi ziyaret edenler, MİT'e ihbar, kariyer ve bilgi edinme amaçlı başvuruda bulundu. MİT'e yapılan elektronik başvurulardan 25 bini FETÖ/PDY, 11 bini PKK'yla ilgili ihbarlardan oluştu, çeşitli güvenlik konularında da yaklaşık 30 bin "yardımcı olma" amaçlı mesaj gönderildi.  Başvurular, ciddiyetle incelemeye alındı, terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya yönelik ihbar ve bilgilerden gerekli görülenlerle ilgili özel çalışma gerçekleştirildi.  Bu doğrultuda, ihbarlardan 7 bin 812'si işleme tabi tutularak adli makamlarla paylaşıldı ve operasyonlara dönüştürüldü. Bu sayede, FETÖ/PDY içindeki kripto bazı isimler tespit edilerek haklarında adli süreç başlatıldı.

İŞ BAŞVURULARI ARTIŞTA

Milli güvenliği ilgilendiren pek çok çalışmaya imza atan MİT'te çalışmak isteyenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Kurumun web sayfasını geçen yıl ziyaret edenlerden 27 bini, "kariyer" bölümünden iş başvurusunda bulundu.

BENİ MİT'E ALIR MISINIZ?

MİT'e, ayrıca "Kamuya alımda güvenlik tahkikatları sonucum nasıl çıktı?", "MİT'in çalışma koşulları nasıl?", "Beni MİT'e alır mısınız?", "Hakkımda bir soruşturma yürütüyor musunuz?" gibi soruların da yer aldığı 6 bin 338 "bilgi edinme başvurusu" yapıldı.  "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" kapsamında yapılan başvurulardan 2 bin 297'sine cevap verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.