Hava Durumu

Mollaarap Mahallesi sakinleri isyanda!

Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesinde yapılan bir inşaatın temel kazısı sırasında heyelan meydana geldi. Binalarda ve asfaltta oluşan dev çatlaklar günün aydınlanmasıyla iyice gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mollaarap Mahallesi sakinleri isyanda!

Mollaarap Mahallesi'nde yapılan bir inşaatın temel kazısı sırada, heyelan meydana geldi. Yaklaşık 100 civarında binanın etkilendiği olayda, mahalleli büyük panik yaşadı. Binaları etkilenen mahalle sakinlerinin tahliye edildiği, yakınlarının yanına, misafirhanelere ve otellere yönlendirildiği belirtildi.

Bazı vatandaşlar günün aydınlanmasıyla birlikte evde bulunan eşyalarını almak için mahalleye geldi. Günün aydınlanmasıyla birlikte mahalledeki asfalt ve evlerdeki çatlaklıklar daha çok belli olmaya başladı. Bazı evlerde büyük çapta hasar oluştu. Asfaltında kaydığı mahallede vatandaşlar isyan etti.

Evlerinde durmaktan korktuklarını ifade eden mahalle sakinleri, "Akşam yakınlarımızın yanında kalıyoruz. Bu çatlaklıklar inşaat başladıktan sonra oldu. Buradan dere yatağının geçtiğini iddia ediyorlar. Daha önce böyle bir şey yoktu. İnşaat başladıktan sonra yavaş yavaş çatlaklar büyüdü. Şimdi bu hale geldi. Yan tarafta Sular Vadisi yapılıyor. Orası da böyle bir yere yapılıyor. Sular Vadisi yapılmadan önce oraya demir kazıklar çakılıp, tedbirler alındı. Ama burada tedbirler alınmadı" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından mahallede meydana gelen heyelan havadan görüntülendi. Heyelan olan bölge, inşaat alanı ve yerlerdeki çatlaklıklar görüntülerde yer aldı.


 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.