Hava Durumu

Mollaarap sakinleri ve CHP'liler birbirine girdi!

CHP Yıldırım ilçe teşkilatının heyelan meydana gelen Mollaarap Mahallesi'nde basın açıklaması yapmak istemesi üzerine ortalık karıştı. Bazı partililerin olay yerinde fotoğraf çektirmek istemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mollaarap sakinleri ve CHP'liler birbirine girdi!

Mollaarap'ta Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması sonrası evleri zarar gören ve riskli durumda olan 82 ailenin tahliye edilmesinin ardından CHP teşkilatı bölgede basın açıklaması yapmak istedi.

Bazı partililerin fotoğraf çektirmesine tepki gösteren mahalle sakinleri,  "Bir kişiyle oturup konuştunuz mu? Onlara derdini sorun. Heyelan bölgesinin arkasında fotoğraf çektiriyorsunuz. Bunu yapmayın. Buraya 2 defa gelmişsiniz, ne gibi çalışma yapıldı?  Vatandaşın derdine derman oldunuz mu? Bizim burada canımız yandı. Her zamanki gibi arı kovanına çomak sokuyorsunuz" dedi. Bunun üzerine bir CHP'linin "Hangi partidensiniz?" sorusuna mahalleli, "Biz partili değil mağduruz.  Siz gelmiş burada resim çektiriyorsunuz" diye cevap verdi.

Kısa süreli gerginliğin ardından açıklamalarda bulunan CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Mollarap'ta heyelan olmamıştır. Her kayma heyelan kabul edilemez. Heyelan doğanın kendi hareketliliğidir. Doğal zemin yapısı sebebiyle buralarda inşaata başlanılmadan önce ruhsatlı olarak zeminin iyileştirme ve tutunma direncinin arttırılması gerekiyordu. Müteahhit ruhsat alınmadan 5 ay önce vatandaşın şahitliğinde bölgede kaçak hafriyat kazısına başlamıştır. Dönemdeki yağışlar gevşek olan toprak yapısını tutunamaz hale getirmiş, büyük kütle toprak kayması gerçekleşmiştir. İnsan eliyle yapılan bu uygulama zemin göçertmesidir. Bu sebeple Uludağ eteklerinde heyelan riski tetiklenmiştir. Bölge tehlike altına girmiştir" dedi.

Açıklamanın ardından partililerle vatandaşlar arasında yine gerilim yaşandı. Mollaarap Mahallesi Muhtarı Elif Serbez, "Bir heyelan beklentisi halinde çatlamaları fark ederek tedbir almak amaçlı yaptığımız çalışmaları bazı partiler misyon olarak kullanıyor. Sonuçta devlet bize el uzatmış. Vatandaşları otellerine yerleştirip, her türlü yardımı yapıyor. Can güvenliği sağlanıp, çocukların okul servislerine, yemelerine içmelerine kadar yardımlar yapılıyor. Belediye başkanımız burayla alakalı kimin ihmali varsa, kendi personeli de dahil suç duyurusunda bulunmuş. Bir sürü işlem yapılmaya çalışılırken CHP'liler, vatandaşlar tepki gösteriyor diye 'AK Parti'nin köpeği diye ithamda bulundular. Vatandaşların sıkıntılı halinden faydalanarak kendilerine misyon oluşturmaya çalışıyorlar. Mollaarap vatandaşını kimse susturamaz. Makamlar gidicidir. Biz buradayız. Hepsi ayağımıza gelecek. 'AK Parti köpeği' diyenler 2 gün sonra bizden gelip hangi yüzle oy isteyecek" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.