Hava Durumu

Moskova'dan Erdoğan açıklaması: 'Aynı görüşte değiliz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kudüs konusunda Putin ile benzer yaklaşımlar içerisinde olduğumuzu gördüm" sözlerine Moskova'dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail tutumunu bildiklerini ancak Ankara'yla aynı görüşü paylaşmadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Moskova'dan Erdoğan açıklaması: 'Aynı görüşte değiliz'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, hafta başında Ankara'da gerçekleşen Putin-Erdoğan zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'le ilgili sözlerini değerlendirdi. Erdoğan'ın 'İsrail'in terör ve işgal devleti' olduğu yönündeki sözlerine değinen Peskov, "Erdoğan'ın bu tutumunu biliyoruz ve mevcut durumda bu tutum, Rusya'nın tutumuyla örtüşmüyor. Rusya'nın Kudüs ve Orta Doğu'da çözümle ilgili tutumu çok iyi biliniyor" dedi.

YANIT VERMEKTEN KAÇINDI

Erdoğan'ın bu görüşünün çözüm açısından yapıcı olup olmayacağı sorusunu yanıtsız bırakan Peskov, "Söylediklerim dışında bir şey eklemeyeceğim" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etme ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösteren Erdoğan, İsrail'in işgal ve terör devleti olduğunu söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.