Hava Durumu

Motorine dev zam

Benzin, peş peşe gelen zamların ardından tarihinde ilk kez 6 lirayı geçerek 6,02 lirayı gördü. Motorine de 31 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 10 kuruş zam yapılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Motorine dev zam

Benzin, son yapılan 12 kuruşluk zam sonrasında tarihinde ilk kez 6 TL sınırını aştı. Hakkâri'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde 1 litre benzinin fiyatı zam sonrasında 6,02 liraya yükseldi. Uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarının artması, benzinin ardından motorinde de zammı tetikledi. 31 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 10 kuruş zam yapılacağı bildirildi.

BENZİNE YAKLAŞTI

Motorin, son yapılacak zamla, litre fiyatı 6,2 TL'ye satılan benzin fiyatına yaklaşarak 5,2'ye kadar yükselecek. Uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarının artması, benzinin ardından motorinde de zammı tetiklediği belirtilmişti. Sektör temsilcileri, motorinde hafta başında 8-10 kuruş arasında zammın gündeme geldiğini belirtmişti.

GÖZLER LPG'DE

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe gelen zamların ardından gözler LPG'ye çevrildi. En son kasım ayında 5 kuruşluk zam yapılan LPG'nin litre fiyatı 3,42. Benzin ve motorine gelen zamları sosyal medyada esprili bir dille eleştiren araç sahipleri, "LPG'den de bir atak bekliyoruz" yorumları yaptı.

DOLAR KURU DÜŞTÜ AMA...

Türkiye'de dolar kurunun düşmesi fiyatları etkileyen bir unsur olarak değerlendirilse de, söz konusu düşüş, pompa fiyatlarına yansımadı. Bunun sebebi ise, pompada nihai fiyatlar belirlenirken son 5 günlük ortalama alınıyor. Bu ortalamalar çerçevesinde pompa fiyatları belirleniyor.

İLERLEYEN GÜNLERDE DAHA ÇOK...

Öte yandan gelen zamlar, tepkileri artırırken, enerji yöneticileri ve uzmanları, zamların gerekçelerini değerlendirdi. Uzmanlara göre, başta Suudi Arabistan olmak üzere dünyanın büyük üreticileri, petrol üretimini kısma kararlarını teyit etti. Bu kararla birlikte piyasada petrol miktarı azalmaya devam edecek. Miktarın azalması petrol fiyatlarını yukarı doğru itmeye başladı. Bunun etkileri, ilerleyen günlerde daha çok görülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.