Hava Durumu

Moussa Sow Bursaspor'da

Bursaspor, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Moussa Sow ile prensipte anlaşmaya vardı. Senegalli oyuncunun salı günü Bursa'ya gelerek imza atması bekleniyor. Deniz Yılmaz ise Gençlerbirliği ile anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Moussa Sow Bursaspor'da

Devre arası hazırlıkları için Antalya Belek'te olan Bursaspor ilk transferini gerçekleştirdi. Yeşil Beyazlılar, Fenerbahçe formasıyla birbirinden güzel gollere imza atan tecrübeli oyuncu Moussa Sow ile yarım sezonluğuna anlaştı. Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Al Ahli forması giyen Senegalli oyuncu için Yeşil Beyazlılar'ın kasasından da 750 bin avro çıkacak.  Senegal Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy göstermeye hazırlanan 31 yaşındaki tecrübeli golcü salı günü Bursa'ya gelerek kendisini yarım sezonluğuna Yeşil Beyazlılar'a bağlayacak sözleşmeyi imzalayacak.

GEÇEN YIL KİRALIKTI

Tecrübeli oyuncu Süper Lig'de daha önce Fenerbehçe forması giymiş ve attığı röveşata golleriyle dikkat çekmişti. Futbola Rennes altyapısında başlayan Moussa Sow ardından sırasıyla Sedan, Lille ve Fenerbahçe'de top koşturdu. 3 yıl boyunca Sarı Lacivertli formayı giydikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin yolunu tutan 31 yaşındaki oyuncu geçen sezonu da İstanbul ekibinde kiralık geçirdi.

SENEGAL'İN KAPTANI

Bu sezon Birleşik Arap Emirlikleri'nde 8 maça çıkan Sow 1 gol atabildi. Kariyerinin en parlak dönemini Fenerbahçe'de geçiren Senegalli yıldız Sarı Lacivertli formayla çıktığı 185 maçta 75 gol 32 asistlik performans sergiledi. 12 Ağustos 2009 yılından beri Senegal Milli Takımı'nın formasını giyen başarılı golcü aynı zamanda takım kaptanlığını yapıyor. Milli formayla 45 maça çıkan Sow 15 gol attı.

POKO KAÇIYOR

Bursaspor'un kadrosuna katmak için yoğun mesai harcadığı isimlerden biri olan Poko'ya ise Çin'den talip çıktı. Gabonlu futbolcu için 1 milyon 500 bin avronun altına inmeyen Kardemir Karabükspor'un, paranın yüzde 75'ini de peşin istemesi, Bursaspor'un hesaplarını bozmuştu. Çin'den gelen teklifle birlikte Türk kulüplerinin de Poko'yu kadrosuna katma şansları minimuma indi. Yeşil Beyazlı kulübün 24 yaşındaki oyuncu için 1 milyon avronun altında bir teklif sunduğu ve beklemeye geçtiği belirtildi.

DENİZ YILMAZ GENÇLERBİRLİĞİ'NDE

Bursaspor, kadro planlamasında düşünmediği Deniz Yılmaz ile yollarını ayırdı. 30 yaşındaki futbolcunun menajeri Yeşil Beyazlı takımın kampına katıldı ve oyuncu hakkında son karar verildi. Yılmaz, 675 bin avro bonservis bedeli karşılığında 1,5 yıllığına Gençlerbirliği'nin yolunu tutu. Deniz Yılmaz'ın daha önce de Ankara'ya iki kere gitmiş ancak anlaşmadan geri dönmüştü.

BİLAL DE AYRILDI

Bursaspor'un kadro yapılanmasında düşünülmeyen isimlerden olan Bilal Kısa ile de karşılıklı olarak yollar ayrıldı. Yeşil Beyazlılar'ın resmi sitesinden yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcumuz Bilal Kısa ile karşılıklı olarak anlaşılarak sözleşmesi feshedilmiştir. Bilal Kısa'ya bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz" denildi. Öte yandan Kısa'nın eski takımı Teleset Mobilya Akhisarspor ile anlaştığı öğrenildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.