Hava Durumu

MTV zammı piyasayı çökertti! Esnaf isyanda

Dün açıklanan MTV zammı gerek sıfır, gerekse 2.el otomobil piyasasında bomba etkisi yarattı. Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık gelen yüzde 40'lık zammın son derece yüksek olduğunu belirtirken 'Piyasa psikolojik olarak çöktü' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MTV zammı piyasayı çökertti! Esnaf isyanda

Mehmet Fatih DİL 

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıkladığı 2018'den itibaren geçerli olacak MTV zam oranları otomobil piyasasına adeta bomba gibi düştü. Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamada bulunan Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık söz konusu zammın her sene yüzde 15 civarında gerçekleştiğini hatırlatarak, bu sene yaşanan yüzde 40'lık fiyat artışının günümüz koşullarında son derece yüksek olduğunu söyledi.

FİYATLAR 500 İLA 5 BİN TL ARASI YÜKSELECEK

Uygulamayla marka ve modeline göre 2.el araçlarda 500 TL ile 5 bin TL arasında fiyat artışı beklediklerini kaydeden Yanık, dünden beri  galeri esnafının isyanda olduğunu söyledi. Yanık "Karar, ikinci el piyasasını psikolojik olarak çökertti. Vatandaşın cebindeki para  zaten günden güne eriyor. Millet darboğazda. Şimdi insanlar "Araba alacağız ama bunun vergisi dünya kadar oldu" deyip hesap kitap yapmadan hemen araba almaktan vazgeçiyor" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Ağbal'ın "Düzenlemeyle artık araçlardaki vergi matrahı motor hacmine göre değil, sıfır oranlarına göre belirlenecek. Bu da adaleti sağlayacak" ifadelerini de eleştiren Başkan Yanık, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık

BÜTÇE AÇIĞI VATANDAŞA YÜKLENDİ

Devletin bütçe açığını kapatmak için 22 milyon araç sahibini kullandığını söyleyen Yanık "Bu zamların üstüne bir de yılbaşından itibaren trafik cezalarındaki artışlar da binecek. Geçen sene bütçe açıklanırken 'trafik cezalarından da gelir bekliyoruz' ifadeleri kullanılmış, biz de isyanımızı dile getirmiştik. Bütçede trafik cezalarını hesaba katmak otomatikman halkın hata yapıp trafik polisinin ceza kesmesini istiyoruz demektir." ifadelerini kullandı.

Mevcut konjonktürde, bir oda başkanı olarak önünü göremez hale geldiğini söyleyen Yanık "Böyle zamların devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü devlet bütçe açığını vatandaşın üzerine yüklemeyi bırakmadığı sürece, bu artarak sürecektir" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.