Hava Durumu

MTV zammıyla ilgili flaş açıklama!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan yüzde 40'lık zammın tepki çekmesi üzerine, Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MTV zammıyla ilgili flaş açıklama!

Motorlu Taşıtlar Vergisinde yapılması planlanan artış herkesin tepkisini çekince zamlarda düzenleme yoluna gidilmeye çalışılıyor.

AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yıldırım, "Tabii motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri yapacak. Bütün detayları çalışacaklar, şu günlerde olur" diye konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018'de yeniden değerleme oranının yüzde 15 artacağına dikkat çekerek, MTV'ye yüzde 40 artış getireceklerini ifade etmişti. Araçlara artan değerine ve silindir hacmine göre yüzde 40-54-68 aralığında MTV getirilmesi ciddi tepkilere yol açmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM resepsiyonunda bir soru üzerine yüzde 40'lık MTV'nin Bakanlar Kurulu'nda yeniden görüşüleceğini söyledi. Maliye Bakanlığı'nda torba tasarı hazırlıkları sürerken, motorlu taşıtlar üzerinden alınacak vergi ile ilgili simülasyonlar üzerinde çalışıldı.

"SATIŞLARIMIZ AZALABİLİR"

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklama yapan Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, beklenmeyen bu artışın satışlara yüzde 15-20 oranında olumsuz yansıyabileceğini belirtti.

Araba hayali kuran vatandaşların kafasında soru işareti oluştuğunu kaydeden Yanık, "MTV zammının bu kadar erken açıklaması da yanlış bir adım oldu. Yıl sonuna doğru kamuoyu ile paylaşılsaydı, piyasalar bu kadar etkilenmezdi. Zamdan dolayı satışlarımız yüzde 15-20 oranında azalabilir" dedi.

"ZAM YÜZDE 15'E GERİ ÇEKİLMELİ"

Türkiye'de yaklaşık 22 milyon aracın trafikte olduğunu, Bursa'da ise resmi kayıtlı 550, gayri resmilerle birlikte bine yakın oto galericinin olduğunu belirten Yanık, "Yüzde 40 zammın yüzde 15'e geri çekilmesi gerekiyor. MTV zammının açıklanmasıyla birlikte araç almak isteyen müşterilerin soruları da değişti. Ailesiyle birlikte elindeki birikimi ile araç bakan bir vatandaş artık arabanın hasar kaydı veya konforunu sormuyor. İlk sorduğu soru 'zammın ardından MTV ne oldu' oluyor. Zammı yüksek bulan müşteriler ise araç alımından vazgeçiyor" diye konuştu. Yanık, ayrıca konuyu milletvekillerine ilettikleri söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.