Hava Durumu

Mudanya'nın yüz yıllık sorunu çözülüyor

Mudanya'da ve bazı ilçelerde mübadele döneminde yerleşen vatandaşların, tapularıyla ilgili yaşanan problemlerin torba yasaya eklenen düzenlemeyle çözüme kavuşacağını kaydeden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 3 bin ailenin bu düzenlemeden faydalanabileceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mudanya'nın yüz yıllık sorunu çözülüyor

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıllarda Mudanya ve Bursa'nın bazı ilçelerine yerleşen mübadele göçmeni vatandaşlar, o yılların koşullarında iskan kayıtlarına işletemedikleri arazilerinin tapularına bir türlü kavuşamıyorlardı. Üzerinde tarım üretimi gerçekleştirdikleri arazilerin çok az bir kısmını resmi olarak belgelendirebilen vatandaşlar, tapu kayıtlarındaki farklılıklar nedeniyle uzun yıllar sorunlar yaşadı. Eski kayıtlardaki tutarsızlıklar sebebiyle hak mahrumiyeti yaşayan vatandaşlar konuyla ilgili taleplerini sıklıkla siyasilere iletiyordu.

3 BİN AİLENİN SORUNU ÇÖZÜLECEK

 Torba yasaya eklenen yeni düzenleme şöyle: '26.04.2012 tarihi itibarıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerini 31.12.2011 tarihi itibarıyla en az 3 yıldan beri tarımsal amaçla kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracıları veya bu arazileri aynı süreyle tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği belirlenen kullanıcıları ya da paydaşlarından; bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde bu arazileri doğrudan satın almak için başvuruda bulunan ve tespit ve tebliğ edilen rayiç bedeli itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler bu fıkraya göre hak sahibi sayılır. Böylelikle Mudanya'nın Tirilye beldesi, Kumyaka, Dereköy, Mesudiye, Hançerli, Eğerce, Söğütpınar, Yalıçiftlik ve Mirzeoba mahallelerinde yaklaşık 3 bin ailenin tapu sorunu ortadan kalkacak. Sadece Mudanya'da 3 bin 500 parsel arazinin tapu kayıtlarındaki ihtilaf ortadan kalkmış olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.