Hava Durumu

Müge Anlı'ya 'özür dile' demişti! 'Zazaca' krizinde yeni gelişme...

ATV'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden telefonla bağlanan bir kadının Zazaca konuştuğu için yayından alınmasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çok sert tepki göstererek Müge Anlı'ya 'özür dile çağrısı' yapmıştı. Konu ile ilgili olarak Yılmaz'dan yeni açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2019 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Müge Anlı'ya 'özür dile' demişti! 'Zazaca' krizinde yeni gelişme...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Zazaca konuşan bir kadını, "anlaşılmayan bir dilde" konuştuğu gerekçesiyle yayından alan Müge Anlı'ya çok sert tepki göstermişti. Konu ile ilgili olarak Yılmaz yeni bir açıklama yaptı.

Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada Zazaca konusunda tartışılan programla ilgili ATV Ankara Temsilcisi Sn Şebnem Bursalı ve Sn Müge Anlı ile görüştük. Her ikisi de hiç bir kasıt olmadığını, olamayacağını, RTÜK kurallarından kaynaklanan teknik bir müdahalenin yanlış algıladığını ifade ettiler." dedi.

NE OLMUŞTU?

"Birliğe ve kardeşliğe güçlü vurgu yapmamız gereken bir zamanda, farklılıkları çatışma sebebi yapmamalıyız" diyen Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Tüm ana diller gibi Zazaca da ana sütü kadar helaldir. Ayrıca, yapılan reformlarla tek parti ve darbe dönemlerinden kalma yasaklar kalkmış, yayın, TV, okullarda seçmeli ders, üniversitede enstitü ve yüksek lisans programları gibi pek çok adım atılmıştır.

"MÜGE ANLI SADECE ZAZALARDAN DEĞİL TÜM İZLEYİCİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Ayrıca, diller sadece o dili konuşanların varlığı değildir. Diller, Yaradanın ayetleri ve tüm insanlığın ortak mirası olup, herkes tarafından korunmalıdır. Bir dili bilmemeniz o dili bilinmeyen bir dil yapmaz, sadece sizin o dili bilmediğiniz anlamına gelir.

Bu tespitler ışığında; sunduğu programa Siverek'ten bağlanan ve Zazaca konuşan izleyiciyi yayından kesen ve anlaşılma imkanı olmayan bir dile müsaade etmeyeceğini ifade eden Müge Anlı özür dilemelidir. Sadece ilgili şahıstan veya Zazalardan değil, tüm izleyicilerinden.

Birliğe ve kardeşliğe güçlü vurgu yapmamız gereken bir zamanda, farklılıkları çatışma sebebi yapmamalıyız. Aynı milletin fertleri olarak, demokratik bir ortamda farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüp, daha güçlü kardeşlik ve vatandaşlık bağlarıyla geleceğe yürümeliyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.