Hava Durumu

Muharrem İnce'den anket açıklaması: 'Şu anda puan farkı at başı'

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, partisinin Ankara Eryaman'da düzenlediği mitingde 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin elindeki son anket sonuçlarını açıkladı. İnce yaptığı konuşmada, Erdoğan'la puan farkının at başına döndüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Muharrem İnce'den anket açıklaması: 'Şu anda puan farkı at başı'

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankarada düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'la arasındaki puan farkının seçim çalışmalarına başladığında çok olduğunu aktaran İnce, yarışın at başına döndüğünü söyledi. İlk turda seçimi kazanacağını belirten İnce, "Bu sabah doktor bir arkadaşım 'Vitamin alıyor musun?' dedi. Alkış vitamini alıyorum dedim. 30 yıldır siyasetle uğraşıyorum böyle bir değişim ruhu görmedim dedim. İkinci vitaminim de bu. Ben konuşunca çıldırmaya başladılar. Kavga istiyorlar kavga etmeyeceğim kavga. İnsanları sağcı solcu diye ayırmıyorum. 81 milyonu seviyorum, hepinizi seviyorum" dedi.

İnce'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sarayın mermerleri Afyon mermeri mi Hindistan mermeri mi? Sana yerli diye yutturmaya çalışıyor o kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çay içiyor. Senin gecekondun var onun sarayı var. 5 tane de İstanbul'da saray var. O da yetmedi 300 odalı, Marmaris'e saray yaptırıyor. Ben devam etmeyeceğim buna karşı çıkacağım. Allah'ın izniyle seçildiğimde ben sarayda oturmayacağım. Orayı gençere vereceğim.

Köprüden geçmeden para ödüyorsun, hastaneden yatmadan para ödüyorsun, havalimanından uçmadan para ödüyorsun. Demirel'in yaptığı köprüde 11 liraya geçiyorsun, Erdoğan'ın yaptığı köprüden 110 liraya geçiyorsun. Demirel'in köprüsü bayramda parasız, Erdoğan'ın yaptığı köprü paralı. Böyle bir soygunu görmüyorsan ben sana ne diyeyim?

Türkiye'nin yeni bir umuda yeni bir söyleme ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz."

"BİRİNCİ TURDA ALACAĞIZ"

Sincan'daki mitingde İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ekonomiyle ilgili konuşmak üzere bir televizyon kanalına davet etti. İnce, "Ben yalnız geleceğim, sen danışmanlarınla gel istersen. Prompter al, prompterdan bilgiler aksın, sen de ezbere konuşuyormuş gibi yap. Gelebilir mi? Bence gelir. Ben bekleyeceğim. Başladığımızda 4 Mayıs'ta aramızda puan farkı baya vardı. Şu anda puan farkı at başı yarışa doğru gidiyor. Başlarken Allah şahittir şöyle başladım; 'İkinci tura kalalım, ikinci turda hesaplaşırız.' Bugün iş değişti, bugün birinci turda alacağız artık. Bu bir dip dalgası. Bu bir değişimin ruhu. Bu, bir milletin ayağa kalkışı, bu bir yenileşme hareketi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.