Hava Durumu

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: 'Sonuna kadar yanındayım'

Gazze'deki katliamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapan  CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Mavi Marmara'da olduğu gibi 'giderken bana mı sordunuz' demeyeceksen, dik dur eğilme hepimiz yanında duracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Muharrem İnce'den Erdoğan'a: 'Sonuna kadar yanındayım'

Niğde'de konuşan İnce, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama karşılık ABD ve İsrail'in dünyada yalnız kalmaya mahkum edilmesi gerektiğini söyledi. "AK Parti ve Erdoğan'ın yaptığı yanlış İsrail ve Ortadoğu politikalarını anlatmayı erteliyorum. Bu durumda tartışmanın bir anlamı yok" diyen İnce'nin açıklamaları şöyle:

ABD ve İsrail Müslümanlara zulmediyor. Ortadoğu'da kalıcı bir barış yerine husumet kuruyorlar. Türkiye bu duruma seyirci kalamaz ve kalmamalıdır. Ben aday olarak görev başındaki Sayın Cumhurbaşkanı'na her türlü yardımı etmeye hazırım. AK Parti ve Erdoğan'ın yaptığı yanlış İsrail ve Ortadoğu politikalarını anlatmayı erteliyorum. Bu durumda tartışmanın bir anlamı yok.

BÜTÜN İNSANLIK AYAĞA KALKMALI

​Böyle bir durumda 81 milyon tek yürek olmalıdır. Benim önerim, uluslararası vicdana aykırı bu eylemi hepimiz bütün partiler birlikte kınamalıyız. ABD ve İsrail dünyada yalnız kalmaya mahkum edilmelidir. ABD Müslümanların katliamına yardım ve yataklık etmiştir. Bunu için bütün insanlık ayağa kalkmalıdır. Mavi Marmara'da olduğu gibi 'giderken bana mı sordunuz' demeyeceksen sana cumhurbaşkanı olarak sesleniyorum. Dik dur eğilme hepimiz yanında duracağız.

ŞOV YAPMA, GEREĞİNİ YAP'

Bu konuyu istismar etme, şov yapma, gereğini yap. Seçim meydanlarında ramazan ayının sömürüsünü, Filistin'in sömürüsünü yapma, milletimizin derdini anlatalım. Milletin derdi de ortada kalmasın.

BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Dolar durdurulamıyor, bu ülkenin yeni bir anlayışa ihtiyacı var. Şimdiden sonra tezek, pislik, çöp gibi lafları konuşmayacak cumhurbaşkanı. Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. Cumhurbaşkanı olarak en fazla kullanacağım kelime kalite olacak. Yol yaptılar ama kalitesiz yaptılar, okul yaptılar ama okulda öğretmen yok, hastane yaptılar ama hemşire yok, köprü yaptılar ama geçsen de geçmesen de para ödüyorsun. Türkiye'de bu sistemi bir değiştireceğiz.

KÖPRÜ YAPMAK KOLAY

Köprü yapmak kolay, basarsınız parayı yaparsınız ama gönüllere köprü yapmak zor iş. Ben sizin gönüllerinize köprü kurmaya geliyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda sadece CHP'lilerin cumhurbaşkanı olmayacağım. Rozeti çıkardım, herkesin cumhurbaşkanı olacağım.

SİZE SÖZ VERİYORUM

Size söz cumhurbaşkanı olduğumda Passolig'i kaldıracağım. Size söz veriyorum ilk cumhurbaşkanı kararnamesi şu olacak; hemen hazır, 0-18 yaş arası bütün çocuklar ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanacak. Nüfus kağıdıyla.

Enflasyon yüzde 11, cari açık 53 milyar dolar, genç işsizlik yüzde 20. Dolar, euro durmuyor. Benim derdim Erdoğan değil, millet."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.