Hava Durumu

Muharrem İnce'den sert sözler: 'Böyle memleket yönetilmez'

Osmaniye'de konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce " 'Faizi indirin' demekle faiz inmez. 'Üniversiteleri bölün' deyince bölüyorlarsa, 'Başakşehir maçına gidin' deyince Başakşehir maçına gidiliyorsa, bu iş olmaz. Devlet böyle yönetilmez" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Muharrem İnce'den sert sözler: 'Böyle memleket yönetilmez'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Osmaniye mitinginde konuştu.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Gelirken biraz saman tozu yuttum. İyi de oldu. Çocukluğumu hatırladım. Kaşındırıyor biraz ama idare edeceğiz akşama kadar.

Partim beni yalnız bırakmadı. CHP dimdik arkama. Ama ben sadece CHP seçmeninin değil, herkesin oyunu istiyorum.

Sınav sorularını da milletin oyunu da çaldırmayacağız.

Talimatla ekonomi olmaz. Türk vatandaşları bile dışarı para götürüyorsa, dış yatırımcı nasıl gelecek buraya? Gelmiyor zaten, kaçtı hepsi. Ekonomi kurumlarına liyakatli atamalar yerine yandaş atarsan, bu iş olmaz. 'Faizi indirin' demekle faiz inmez. 'Üniversiteleri bölün' deyince bölüyorlarsa, 'Başakşehir maçına gidin' deyince Başakşehir maçına gidiliyorsa, olmaz. Devlet böyle yönetilmez.

ŞİMDİ SIRA SİZDE

Çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlayacağız. Dünyadaki yeni meslekleri anlatacağız onlara. Standart meslekler değil dünyada 4 yıl sonra 16 yeni meslek türeyecek. Geleceği okumaya çalışacağız. Bizim dönemimizde oyun başlayınca kural değişmeyecek. Sınava 8 ay kala değişiklik yaptılar, 7 ay kala bir değişiklik yaptılar. 4 ay kala bir değişiklik, 2 ay kala bir değişiklik daha yaptılar. 24 Haziran'da çocuklar seçime girecekti, kabine girecek. Şimdi sıra sizde, o sandığa girince bunları paketleyeceksiniz.

SURİYE POLİTİKASI

Suriye ile ilgili politikamız net. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de yaşıyor, Suriye'de büyükelçiliğimiz yok. ABD'nin Türkiye'de büyükelçisi yok. Böyle olmaz. Barışacağız. Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık. Bununla konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Suriye içinde ve dışından yaşayan herkesin katılacağı bir seçim isteyeceğiz.

Genelkurmay Başkanı'na 'Benim genelkurmay başkanım' demeyeceğim. 'Benim genelkurmay başkanım' olmaz. 'Türkiye'nin genelkurmay başkanı' olur. Ben cumhurbaşkanı olduğumda genelkurmay başkanı benim marabam olmaz. Ama genelkurmay başkanı beni yönetemez, ben onu yönetirim.

Bu devlet 90 yıllık bir devlet değil 3 bin yıllık bir devlettir 3 bin yıllık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.