Hava Durumu

Muharrem İnce patladı! Lütuf istemiyorum

Muharrem İnce'nin adaylık dilekçesinde imzası bulunan delegelerden 49'unun mükerrer imza olduğu iddia edildi. Devreye giren CHP lideri Kılıçdaroğlu, imza hakkından feragat etti. Ancak Muharrem İnce, "Bunlar Ali Cengiz oyunları. Ben kimsenin lütfunu istemiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Muharrem İnce patladı! Lütuf istemiyorum

Muharrem İnce CHP kurultayında "Genel Başkan Adayı" olarak konuşma yaparken, salonda bir söylenti hakim oldu. İnce 165, Kemal Kılıçdaroğlu ise 1081 delegenin imzası ile aday olmuştu. Ancak kulislere yayılan söylentiye göre, Kurultay divanı imzaları kontrol edince 49 oyun mükerrer kullanıldığını belirledi. Bu 49 oyun geçersiz sayılması halinde, İnce'nin delege desteğinin 116'ye düşeceği ve adaylığının düşebileceği ihtimali ortaya çıkmıştı.

İNCELEME SÜRERKEN KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ

Divan'da mükerrer imzalar incelemeye alındı. Bu esnada ise Kılıçdaroğlu'nun devreye girdiği öğrenildi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ise "Sayın Genel Başkanımız mükerrer 49 imza için tercihin Muharrem İnce'den yana kullanılmasını istedi. Böylelikle sorun çözüldü" dedi.

İNCE: KİMSENİN LÜTFUNU İSTEMİYORUM

Muharrem İnce ise konuyla ilgili "Bunlar Ali Cengiz oyunları. Ben kimsenin lütfunu istemiyorum. Örgütümün imzasını istiyorum" dedi.

"700 CİVARINDA OYLA GENEL BAŞKAN OLACAĞIM"

İnce sözlerini şöyle sürdürdü "Bana imza verenler gönüllü imza verenler. Baskıyla imza atanlar varsa bu genel merkezin baskısıyla imza verenlerdir. Benim seçimi alacağımı görüp algı operasyonu yapmak istiyorlar.

700 civarında oyla genel başkan olacağım. Buna inanıyorum, salonda inanıyor. Yarın seçilemeyecekler" diye konuştu.

'SAĞLAMA' NASIL YAPILDI?

Mükerrer oy olduğunda sistem şöyle işliyor; Divan Başkanı, mükerrer imza veren kişiyi çağırıp, hangi imzasının geçerli olduğunu soruyor. İmzacı kişinin beyanı doğrultusunda, imza vermediğini söylediği kişiye olan imzasını siliyor, diğer imza geçerli kalıyor. Ancak çağırılan imzacı Divan'a gidip de, hangi imzasının geçerli olduğunu söylemezse, imza her iki listeden de siliniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.