Hava Durumu

Muharrem İnce'ye yatırılan bağış miktarı belli oldu!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hesabına seçim kampanyasında kullanması için 9 milyon liraya yakın para yatırıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra bağış için hesap açtıran İnce'ye, 3 milyonu aşkın vatandaşın 1 liradan 13 bin liraya kadar bağışta bulunduğu kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Muharrem İnce'ye yatırılan bağış miktarı belli oldu!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yatırılan bağış miktarı belli oldu. Sözcü'nün haberine göre, bağış yapan vatandaşlara teşekkür eden İnce, "Yapılan bağışlar var. Sanıyorum 9 milyon TL'ye yakın para toplanmış. Tabii ki vatandaşlarımın katkılarını bekliyoruz. Destek de korkunç. Yaşar Tüzün (Bilecik Milletvekili) bakıyor o işe, o yetkili. Ama Yaşar, 'Şunu da yapalım, bunu da yapalım' dediğine göre para var demek ki. Emekli vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum, korkunç para yatırıyorlar" dedi.

Bu arada Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, İnce'nin hesabına 13 bin lira bağış yaptı. Nazlıaka, İnce'nin seçim gezilerine de katılacağını açıkladı.

Yasa gereği cumhurbaşkanı adaylarına en yüksek devlet memuru aylığını geçmeyecek oranda ve en fazla 13 bin 900 lira bağış yapılabiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İnce'nin hesabına 13 bin 900 lira yatırmıştı. İnce, Recep Tayyip Erdoğan dahil tüm cumhurbaşkanı adaylarına 500'er lira bağış yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.