Hava Durumu

Mustafa Bozbey Bursa'da halka seslendi: Kentte doğu, batı ayrımı kalmayacak!

CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mustafa Bozbey'e Bursa'da coşkulu bir karşılama yapıldı. Kent Meydanı'nda halka seslenen Bozbey, "Bundan böyle, kentin doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de aynı olacak. Birlikte yönetecek, birlikte güçleneceğiz. Bursa bizimle gülümseyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mustafa Bozbey Bursa'da halka seslendi: Kentte doğu, batı ayrımı kalmayacak!

Bursa'da yüzlerce kişi Bozbey'in konuşmasını dinlemek üzere Kent Meydanı'nda toplandı...

31 Mart yerel seçimler için adı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in adaylığı dün resmen açıklandı.

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, adaylığı ile ilgili açıklama sırasında Ankara'daydı. Bozbey Ankara'ya gitmeden önce sabah saatlerinde eşi Seden Bozbey ile birlikte Özlüce Mahallesi'ndeki baba ocağına giderek annesi Münevver Bozbey, kardeşleri Ferah, Sema, Ramiz, Hüseyin ve Ertan Bozbey ile bir araya geldi.

Annesi Münevver Bozbey'in hayır duasını alan Mustafa Bozbey, daha sonra ailesiyle birlikte Özlüce Mahalle Kabristanı'na giderek babası Hasan Bozbey'in mezarı başında dua etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretin ardından Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte Emir Sultan Türbesi'ne gitti. Bozbey, türbede eşi Seden Bozbey ile birlikte dua etti. Bozbey daha sonra eşi Seden Bozbey ile Ankara'ya gitti.

Bozbey, dün sabah Anıtkabir'e giderek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Anıtkabir mozolesine çelenk bırakan Bozbey, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.

Ardından Bursa'ya gelen Bozbey için Ankara Yolu Barakfakih Kavşağı'nda karşılama töreni düzenlendi. Daha sonra Bozbey, Osmangazi Kent Meydanı'nda Bursalılara seslendi.

İşte Bozbey'in konuşmaları:

'GÜZEL HABERLERLE GELDİM'

Geniş katılımın sağlandığı buluşmada Bozbey, şu ifadeleri kullandı: "Sevgili hemşehrilerim, sevgili Bursalılar, güzel Bursamın güzel insanları merhaba. Sizin desteğinizle buradayım, sizin isteğinizle buradayım, hizmet için buradayım. Ankara'dan güzel haberlerle geldim, Bursa için Buradayım. Öyle bir Bursa ki, tarih boyunca hep önder olmuş, Yenişehir'iyle, İznik'iyle başkent olmuş Bursa."

'GÖZBEBEĞİMİZ BURSA'

"Büyükorhan'dan Gemlik'e; İnegöl'den Mustafakemalpaşa'ya, 17 ilçesiyle Türkiye'nin dördüncü büyük şehri olan Bursa. Bitinya'dan Roma'ya; Bizans'tan Osmanlı'ya ve Cumhuriyet'ten günümüze birçok uygarlığın izlerini, değerlerini bugüne taşıyan Bursa. Dağıyla deniziyle; ovasıyla, gölleriyle gözbebeğimiz Bursa. Ah Bursa, güzel Bursa..."

Bozbey, halkla buluşmasında Halim Yağcıoğlu'nun 'Bursa' adlı şiirini de okudu.

ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

"Bu kentin değerlerini korumuş, tarihini, kültürünü, mimarisini korumuş, taş üstüne taş koymuş herkese selam olsun" diyen Bozbey, "İmparatorluğun kurucuları Osmangazi ve Orhangazi'ye selam olsun. Surların dışında kentin ilk temellerini atan Yıldırım Bayezid Han'a selam olsun. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşlarına selam olsun. O Atatürk ki, Bursa'nın Yalova yolundan girişinde Ulucami görünsün, bu görüntü sonsuza kadar var olsun istemişti. Şimdi dönüp bakalım sevgili hemşehrilerim Ulucami'yi görebiliyor musunuz? Bursa'nın simgesi Ulucami'yi, Tophane sırtlarını görmek ne mümkün! Vah Bursam vah! 70'li yıllarda kurulan ilk fabrikalardan itibaren Bursa'nın çehresi çok değişti" dedi.

"Ne mi oldu? Bugün Bursa'nın "ulaşım" sorunu var. Bugün Bursa'nın "kentsel" sorunu var. Bugün Bursa'nın "çevre" sorunu var. Bugün Bursa'nın "turizm" sorunu var. Bugün Bursa'nın "birlikte yönetim" sorunu var" diyen Bozbey, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın şu dörtlüğünü paylaştı:

"Bursa'da bir eski cami avlusu

Küçük şadırvanda şakırdayan su

Orhan zamanından kalma bir duvar...

Onunla bir yaşta ihtiyar çınar"

KENTE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

"İşte çınarlarıyla, yeşiliyle, suyuyla anılan Bursa'da hasret sona erecek. Yeşil yeniden Bursa'da boy verecek. Taşıyla, toprağıyla, havasıyla, suyuyla bu güzel kenti şahlandırmak için buradayım. Bu ilk buluşmada hepimiz heyecanlıyız, hepimiz umutluyuz... Ama en önemlisi arkamız sağlam, çünkü siz varsınız. Çünkü 20 yıllık kent yöneticiliğimiz var. Çünkü 20 yıllık deneyim var. Çünkü Bursa'ya adanmış bir ömür var."

BURSA BİZİMLE GÜLÜMSEYECEK

"Kendi burada olmasa da gönlü burada olan yüz binler var. Hangi partiye oy attığı bir kenara, kalbi Bursa için, Bursa'nın geleceği için atanlar var. Bundan böyle, kentin doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de aynı olacak. Birlikte yönetecek, birlikte güçleneceğiz. Bursa bizimle gülümseyecek. Şimdi yola çıkma zamanı, şimdi Bursalılarla, (sizlerle) geleceği kurma zamanı. O sene bu sene dostlar. Birlikte başarma zamanı. Siz varsanız başarırız, var mısınız? Var mısınız? Allah utandırmasın, yolumuz açık olsun...

"O SENE, BU SENE İNANIN"

"O sene bu sene dostlar, buna inanın" diyen Bozbey, şöyle devam etti: "O sene bu sene olacak. Birlikte başarma zamanı. Siz varsanız kesinlikle başarırız. Allah utandırmasın, yolumuzu açık etsin." 

Bozbey, konuşmasının ardından vatandaşlara otobüsten karanfil attı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.