Hava Durumu

Mustafa Bozbey'den flaş açıklama! 'Sorunlar tespit ettik, itirazımızı yaptık'

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'den seçim sonuçlarıyla ilgili yeni açıklama geldi. Bozbey, "İncelemeler sonucunda bazı sandıklarda sorun tespit ettik. Bu tespitlerimiz sonucunda da ilçe seçim kurullarına itirazda bulunduk. Bundan sonraki süreci de yakından takip edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mustafa Bozbey'den flaş açıklama! 'Sorunlar tespit ettik, itirazımızı yaptık'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerle ilgili sorun tespit ettikleri sandıklarla ilgili ilçe seçim kurullarına itirazda bulunduklarını açıkladı. Açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Bozbey, "Yaklaşık üç ay süren seçim sürecinde dik durduk, sevgiyi ve hoşgörüyü dilimizden eksik etmedik. Bu süreçte halkımızın da desteğini gördük. 31 Mart günü de halkımız kararını sandığa yansıttı. Sonuca saygımız elbette sonsuz. Ancak elimizdeki verilerin, bazı sandıklarda sorun olduğunu ortaya koyması üzerine arkadaşlarımızla birlikte, ıslak imzalı tutanakların takibini, birleştirme tutanakları ile karşılaştırılmasını ve iptal edilen oyların yeniden incelemesini yaptık. İncelemeler sonucunda bazı sandıklarda sorun tespit ettik. Bu tespitlerimiz sonucunda da ilçe seçim kurullarına itirazda bulunduk. Bundan sonraki süreci de yakından takip edeceğiz. Gülümseyen bir Bursa umuduyla sandığa giden her vatandaşımızın oyu bize emanettir. Biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Sonuç ne olursa olsun, halkımızın iradesinin sandığa tam olarak yansıdığından emin olmak zorundayız" dedi.

AKTAŞ NE DEMİŞTİ?

Resmi olmayan sonuçlara göre Bursa'da ipi göğüsleyen mevcut Başkan Alinur Aktaş, "Seçime Bursa'da itiraz olabilir mi?" sorusuna "İtiraz edilecek bir şey yok. 48 bin oy arada fark var" yanıtını vermişti.

Bozbey,  önceki akşam sonuçların açıklanmaya devam ettiği sırada bir televizyon kanalına canlı bağlanıp, "Yaklaşık 1,5 puan civarında görünüyoruz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.