Hava Durumu

Mustafa Er: 'Kurtuluş yerlide'

Bursaspor Teknik Sorumlusu Mustafa Er, sezonun değerlendirmesini yaparken, kurtuluşun yerli, karakterli oyuncular almakla çözüleceğini söyledi. Mustafa Er, "Bursaspor'un bir kültürü oluşmalı. Gelecek yönetimlerin Vakıfköy'deki hazineye çok iyi bakmaları gerekiyor. Bu harman yapılırsa yine başarı gelir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mustafa Er: 'Kurtuluş yerlide'

Cemal EKENTOK

Bursaspor'da Fransız teknik direktör Paul Le Guen'in gönderilmesinin ardından teknik sorumluluğa getirilen Mustafa Er, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısı ile 6 maçlığına görev yaptığı dönemi değerlendirdi. Önce sezonun genel değerlendirmesini yapan Mustafa Er, ardından soruları cevaplarken, "Bursaspor'un kurtuluşu karakterli yerli oyuncular almalı" diye cevapladı.

Mustafa Er, "Şimdi kongre sürecine girdik. Hepinizin kongreye odaklandığını biliyorum. Bu sezon başından son maça kadar neler yaşadık, neler yaptık değerlendirmek istedim. Hiçbirimiz için arzu etmediğimiz şekilde sonuçlanan sezon oldu.  Takım bütünlüğünü oluşturamadık. Sahada başarılı olamadık. Ligi 13. sırada bitirdik. Bu elbette kabul edilebilir bir şey değildi" diyerek şunları söyledi:

BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

"Bursaspor tek hedefe kitlendiği, birlik ve beraberliği sağladığı, ortak hareket ettiğinde başarılı oluyor. Biz maalesef bu bütünlüğünü sağlayamadık. İlk yarıdan sonra büyüyen hedeflerde beklentilere cevap veremeyince, herkes bir baskı altına girdi. Bu baskı sonrasında futbolcular istedikleri yapamadıkları duruma geldi. Ama sonuçta sezonu kazasız belasız atlattık. Ama arzulanan sonuç olmadı."

KIRILMA 2.YARI BAŞLANGICI

"Bursaspor olarak sezona iyi başladık. Ancak  ikinci yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. Üst üste alınan yenilgiler ve kötü oyun ortaya çıktı. Bunun tek nedeni ise baskının çok fazla olmasıydı. Maalesef takım olarak onunla baş edemedik. O dönem bunu ortaya çıkardı. Ancak bu durum 2 yıldır devam ediyor. Geçen yıl, bu yıl bunun nedeni hedeflerin büyütülmesi oluyor. Baskı ile takımımız baş edemedik. Bizleri geriye götürdü. Böyle bir süreç yaşandı. İki yıldır ikinci yarılarda devam ediyor. Bununla ilgili yoğun bir şekilde çalışmamız gerekiyor."

PABLO'SUZ DÖNEM

"Pablo bu takımın çok önemli oyuncusu. Bu tartışılmaz. Müthiş işler başardı. Ama kimse vazgeçilmez değildir. Onun da yeri dolacaktır. Pablo'dan sonra hangi düzende oynanacak. Bir strateji belirlemek  gerekir. Ancak kulübün yeni yönetimi seçilecek.  Yönetimlerin anlık çözümlerden yerine 4-5 yıllık projelerle iş başına gelmeleri lazım. Bursaspor kültürü olmalı. Vakıfköy çok değerli. Her dönemden oyuncu gelmez. Bu düşünce mantıklı değil. Dönem dönem yaş grupları yakalarsınız.  Onlarla başarı gelir. Ancak Vakıfköy'deki o hazineyi iyi kullanıp bir kültür oluşturmamız gerekiyor."

KARAKTERLİ OYUNCULAR

"Yeni sezon için plan proje yapılırken, mutlaka Türkiye'den karakterli oyuncular alıp, alt yapıdan gelecek oyuncuları iyi yabancılarla harmanlayıp yola çıkmak gerekir. Bakın bizim başarılı olduğumuz dönemlere bakın hep alt yapı ağırlıklı kadrolarımızlaydı.  Tekrar o düzene dönebilmeli. Vakıfköy gerçekten bir hazine. Onlara, alt yapıdan gelenlere güvenip şans vermemiz gerekiyor."

FENER MAÇI EREZYON YAŞATTI

"Ben 5 oyuncuya Dünya Kupası için izin verdim. Ancak takımımızda Fenerbahçe maçında çok büyük erezyona uğradık. Tam 9 oyuncuyu kaybettik. Bazı sıkıntılarda yaşadık. Bir bölüm oyuncu Dünya Kupasına gidecekleri için izin moduna geçtiler. Ben onları motive etmeye çalıştım. Trabzonspor maçındaki performansından sonra dördüne izin vermeyi kararlaştırdım. Tam takım çıkmış olsaydık, bu kez de gençler niye oynatılmadı denilebilirdi."

Takım olarak iyi çalıştıklarını, sezon başından bu yana fiziksel eksiklik yaşamadıklarının altını çizen Mustafa Er,  Paul Le Guen her maçtan sonra analizcilere,  kendisine mesaj atarak sürekli başarı dilediğini sözlerine ekledi.

NASIL TRANSFER OLMALI

Mustafa Er, "Öncelikle gelecek yönetimin gidecekleri net tespit etmek lazım. Eksik bölgelere yurt içi ve dışından olacaktır. Altyapıdan alınacaktır. Mukavelesi devam etse de gönderilecekleri net şekilde belirlenmeli. Öncelikle karakterli, sonra kaliteli, yerli ve yabancı oyuncular olmalı. Yerliler de bu sezon sonunda boşa çıkacak isimler olacak. Onlar üzerinden eksik bölgelere takviye yapılmalı. Ay sonu benimde mukavelem bitiyor. Kulüp için hayırlısını olmasını istiyorum. Sürecim ondan sonra belli olacak. Yönetimin tavrına göre değerlendirme yapıp kararımı vereceğim. Gelen yönetimin kararı etkili olacaktır" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

DENEYİM KAZANDIM

"Yardımcı olmak farklı, teknik sorumlu olmak çok farklı. Benim için inanılmaz bir deneyimdi. Üzerimizde ciddi baskı vardı. Bu baskı altında sonuçları alıp rahatlamak istedik. Hücumsal oynamak istedik. 6 haftalıkta olsa önemliydi. Türkiye'de birçok kulüpte para sıkıntı var. Olacak ve devam edecektir. Camiamız için hoş değildi. Neticede yaşandı. En az hasarla atlatmaya çalıştık. Mali tablo giderek kötüye gidiyor. Kulüplerin çok ciddi borçları var. Çözüm üretilip, kulüplerin ayağını yorganına göre uzatmalı. Sıkıntılı süreçti. Tabi eksileri vardı. Bununla da mücadele ettik. Bu günleri yaşadık."

Mustafa Er, konuşmasının son bölümünde Pro-Lisans kursunun Temmuz ayında açılacağını, ona katılmak istediğini, ancak bunun yılda 1 kez olduğunu ve 25 kişiyi aldıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.