Hava Durumu

Müthiş başarı... Burak Çevik ikinci kez Berlinale'de

Yönetmen Burak Çevik'in ikinci uzun filmi "Aidiyet", dünya galasını Berlin Film Festivali'nde yapıyor. Geçen yıl ilk uzun filmi "Tuzdan Kaide" ile de festivalde yarışan yönetmen, iki yıl üst üste Berlinale programında yer alarak önemli bir başarıya imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Müthiş başarı... Burak Çevik ikinci kez Berlinale'de

7 Şubat'ta başlayacak festivalin Forum bölümünde gösterilecek olan "Aidiyet", Burak Çevik'in 15 yıl önce İstanbul'da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından ve kendi kişisel hafızasından yola çıkarak yazıp yönettiği bir yol ve aşk filmi. Geçen yıl ilk uzun metraj filmi "Tuzdan Kaide" ile Berlin Film Festivali'nde yarışan ve yenilikçi sinema diliyle övgüler alan 25 yaşındaki Burak Çevik, ikinci uzun filmi "Aidiyet" ile bir kez daha Berlin'e konuk oluyor. "Aidiyet", 7-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 69. Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde Caligari Ödülü için yarışıyor.

YIL SONUNDA GÖSTERİMDE

Çevik'in anneannesinin öldürülme hikâyesini zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde ve kimseyi yargılamadan, topoğrafik gözlemle anlattığı 'Aidiyet', mekanların belleğinde dolanıyor ve aynı zamanda da sinemanın türleri arasında geçişler yapıyor. Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde yer alan 39 film ile birlikte Caligari Ödülü için yarışacak olan "Aidiyet", Türkiye'de yıl sonunda gösterime girecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.