Hava Durumu

NATO'dan flaş 'Menbiç' açıklaması

ABD ile varılan Menbiç mutabakatına ilişkin açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ve ABD'nin Menbiç'te yol haritasında anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2018 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
NATO'dan flaş 'Menbiç' açıklaması

Türkiye ve ABD'nin Menbiç yol haritası üzerinde anlaşmasına NATO'dan ilk tepki geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen basın toplantısında Stoltenberg, iki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD'nin, Suriye'nin kuzeyindeki zor duruma çözüm bulma çabalarının NATO için de önemli olduğunu söyledi.  Stoltenberg, yol haritasının detayları hakkında görüş bildirmesinin mümkün olmadığını ve bunun iki NATO müttefiki tarafından belirleneceğini kaydetti.  Washington ve Ankara ziyaretlerinde muhataplarıyla Menbiç konusunu görüştüğünü kaydeden Stoltenberg, "Türkiye ve ABD'nin Münbiç'te yol haritasında anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" açıklamasında bulundu.

Stoltenberg, terörle mücadeleyi sürdürürken, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen günlerde ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile Washington'da bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından yapılan karşılıklı açıklamalarla, Menbiç'te güvenliği Türk ve ABD güçlerinin birlikte sağlayacağı belirtilmişti. Çavuşoğlu, Menbiç'te yol haritasını "İlk aşamasının uygulanmasına 10 gün içinde başlanacak. PKK/YPG'liler temmuz ayının ilk haftasından itibaren silahlarını teslim ederek Menbiç'ten çıkacak" ifadeleriyle açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.