Hava Durumu

NATO'dan Türkiye çıkışı

NATO'dan S-400 hava savunma sistemi satın almak Rusya ile anlaşma imzalayan Türkiye'ye yönelik dikkat çeken bir açıklama geldi. NATO'nun ABD'li komutanı Walters, Türk yetkililere NATO'ya uyumlu sistemler satın almaları konusunda baskı yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
NATO'dan Türkiye çıkışı

Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili daha önce rahatsızlığı dile getiren NATO'dan yeni bir açıklama geldi. NATO'nun, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Tod Walters, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alma anlaşması imzalamasını 'kendi ulusal kararı' olarak niteledi. Walters, "S-400 anlaşmasında henüz sona gelinmedi. Daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye'de S-400 yok" dedi.

BASKI YAPIYORUZ

Walters, Türk yetkililere NATO sistemlerine entegre olabilen sistemler satın almaları konusunda baskı yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Walters, "NATO olarak bölgede artık S-400 kapasitesine sahip ve ortak çalışabilirlik seviyesi yüksek silahlarımız var" ifadesini kullandı.

ORTAK ÇALIŞMA

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında, Ankara ile Fransa ve İtalya arasında ortak hava savunma sistemi geliştirilmesi konusunda nihai anlaşma imzalanacağı aktarılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.