Hava Durumu

 "Bursa'da 300'den fazla kayıt dışı işletme var!"

Esnaf odalarında seçim heyecanı sürüyor. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası, 9 Ocak'ta sandık başına gidecek. Odada iki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Erdal Pınar, başkanlığa adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2018 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
 "Bursa'da 300'den fazla kayıt dışı işletme var!"

-N. Nuri Yavuz-

Odaya kayıtlı 430 üye olduğunu belirten Başkan Erdal Pınar, 9 Ocak Salı günü saat 13.00'de genel kurul gerçekleştirileceğini söyledi. Pınar, "Üyemizin teveccühü ile iki dönemdir başkanlık görevini üstlendiğim odada bu göreve yeniden adayım" dedi.

Oda olarak 2010'dan beri yaptıkları çalışmaların başında kayıt dışıyla mücadelenin geldiğini vurgulayan Pınar, "Bursa'da 300'ün üstünde kayıt dışı işletme var. Biz bugüne kadar belirlediklerimizi ziyaret ederek onları kayıtlı olması için ikna etme çalışması yaptık. Bugüne kadar mevcut kayıt dışının yüzde 25'i kadar işletmenin kayıtlı olmasını sağladık. Kayıtlı olmak istemeyenleri ise paydaşlarımızdan olan Tarım il müdürlüğü ve ilgili belediyelere bildiriyoruz" şeklinde konuştu.

BİN 200 KİŞİYE EĞİTİM

Meslek içi eğitime yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Pınar, "Bugüne kadar bin 200'den fazla esnaf ve yanındaki çalışanlarına eğitim verildi. Bu eğitimleri Tarım İL Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi'yle yaptığım işbirliği kapsamında gerçekleştirdik. Sektörümüzdeki esnaf ve çalışanlara hijyen ve ürün uygulama eğitimi veriyoruz" diye konuştu.

GENÇLERE İŞ GARANTİSİ

Tüm sektörlerde olduğu gibi nitelikli personel sıkıntısı yaşadıklarını belirten Pınar, sektörün bu ihtiyacına yönelik Demirtaş'ta BTSO ile birlikte bir eğitim programı başlattıklarını söyledi. "Bu eğitimler, tamamen ücretsiz ve mesleğe ilgi duyan her kişiye orada eğitim veriyor ve işletmelere yönlendiriyoruz. İş garantili sertifika veriyoruz" diyen Pınar, "Bu eğitime katılanlar, simit, poğaça, börek yapmayı 6 ay içinde öğreniyor" ifadelerini kullandı. Sektöre girişimci kazandırma adına oda olarak İŞKUR ve Turizm Otelcilik ile yaptıkları iş birliğiyle yaklaşık 100 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini söyleyen Pınar, bugüne kadar 25 kişinin girişimci olarak sektöre girdiğini duyurdu.

HİJYENE KALİTE ÖDÜLÜ

Bursa'da yapılan çalışma ve incelemeler neticesinde insan sağlığı açısından risk arz eden işletme olmadığının altını çizen Pınar, "Biz bu kapsamda işletmelere yılda üç kez habersiz denetim yapıyor ve hijyen kurallarına uygun olarak üretim yapanlara 1502 kalite belgesi veriyoruz. Bu belge takdimlerini bir tören kapsamında il protokolünün katılımıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

FIRINCILIK BÖLÜMÜ GİRİŞİMİ

Sektöre nitelikle eleman yetiştirmek için bir meslek lisesinde fırıncılık bölümü açılmasına yönelik girişimleri olduğunu da hatırlatan Başkan Erdal Pınar, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile konuya yönelik görüşmelerimiz sürüyor. Bir okul belirlendiği zaman biz sektör olarak o okulda fırıncılık bölümü için gerekli tüm malzemeyi temin edeceğiz. Yine bu bölümün uygulama eğitimlerinde yaptıkları ürünleri de sosyal sorumluluk projesi kapsamında huzur evleri, çocuk esirgeme gibi kurumlara sunacağız" dedi.

SOSYAL FAALİYETLER

Oda olarak fuarlarda temsile önem verdiklerini belirten Pınar, "Katıldığımız fuarlara üyelerimizi de ücretsiz bir şekilde götürüyoruz. Yine üyelerimiz için kültür gezileri düzenliyoruz. İftar programları gibi çeşitli faaliyetler organize ederek üye oda ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz" dedi. Pınar, Bursa'da bütün simit arabalarının disipline edilmesi için hepsinin bir model olarak tasarlanması projesini de hayata geçirdiklerini özellikle belirtti.

ÜYEYE ÇAĞRI

Odanın tüm üyelerine seslenen Başkan Erdal Pınar, "9 Ocak Salı günü yapılacak kongremize tüm üyelerimizin katılmasını arzuluyoruz. Geçen kongrelerde yüzde 60'lar seviyesinde olan katılımı biz bu seçimde yüzde 80'ler seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Öte yandan Pınar, oda olarak en yüksek temsil seviyesine ulaşarak BESOB Denetim Kurulu, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Denetim Kurulu ve İŞKUR Denetim Kurulu Üyesi görevlerini de üstlendiğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.