Hava Durumu

'Ne fazla uzamasın kardeşim?'

Zeytin Dalı Harekâtı üzerinden ABD'ye yüklenen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İkiyüzlü olma. Hem terör örgütüne silah vereceksin ondan sonra da silah verdiğin kısımdakiler ayaklanacak 'sivillerden endişe ediyoruz da fazla uzamasın' da... Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere kadar gideceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Ne fazla uzamasın kardeşim?'

Antalya'nın Kepez ilçesinde Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan Şefkat ve Huzurevi Açılış Töreni'nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündeminde Zeytin Dalı Harekatı, hedefinde ise ABD vardı. Afrin operasyonunun terörün bittiği yere kadar devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Artık belli konularda adım atmamız için önce kaybolan güveni tazelememiz lazım. Çünkü güvensizlik var. Bu güvensizliğin sebebi ben değilim. Biz kimseye yanlış yapmıyoruz. Verdiğimiz sözün arkasındayız" dedi.

KİMSE DERS VEREMEZ

"Neymiş efendim sivillerden endişe ediyoruz insani konulardan dolayı endişe ediyorlarmış" diye tepkisini sürdüren Bakan Çavuşoğlu, "Bu konuda dünyada Türkiye'den daha hassas bir millet var mı? Senin Afrika'da o insanlara yaptığın zulmü tarih de yazdı, ben de biliyorum.  Sen hangi hakla bana insani konuları hatırlatıyorsun? Biz sizin ikiyüzlülüğünü çok iyi biliriz. İnsani yardımlarda dünyada birinci sırada olmuş bir ülkeye kimse ders veremez" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.