Hava Durumu

Neden müftüler de nikah kıyamasın!

Hükümet müftülere de nikah kıyma yetkisini veren tasarıyı meclise gönderdi. Ancak bazı kadın örgütleri ve muhalefet tasarının 'laik düzene aykırı 'olduğunu ve 'imam nikahını özendireceği' gerekçisiyle düzenlemeye karşı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2017 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Neden müftüler de nikah kıyamasın!

İçinde bulunduğumuz şu günlerde hükümetin meclise gönderdiği, müftülere de nikah kıyma yetkisi veren düzenleme birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Bugünkü yazısında konuyla ilgili görüşlerini aktaran yazarımız Cennet Cankılıç, "daha önce ilahiyat fakültelerinden mezun olan memurların nikah memuru yapılması gerektiğini" savunduğunu hatırlatarak düzenlemeye destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bazı kesimlerin 'laiklik elden gidiyor' tartışmalarıyla düzenlemeye karşı durduğunu belirtren Cankılıç "Belediye başkanını, onun görevlendirdiği düz memur, il ve ilçe nüfus müdürü, hatta muhtar, nikah kıyabiliyor da onlar gibi kamu görevlisi olan bir müftü nikah kıyamıyor?

Neden kıydığı nikah dini nikah görüntüsüne büründürülüyor? Anlamış değilim. Hem öyle olsa ne  zararı var? Nikah sonrası dua edilse fena mı olur?" ifadelerini kullandı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.