Hava Durumu

'Neden telaşa kapılıyorsun?'

ABD'deki Rıza Sarraf davası üzerinden hükümeti eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Neden bu kadar çok telaşa kapılıyorsun? Ben merak ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiği yönündeki ifadelerini de yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Neden telaşa kapılıyorsun?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu, gündemdeki konuları değerlendirdi. ABD'deki Rıza Sarraf davası üzerinden hükümeti eleştiren CHP lideri, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı gitti ABD'ye iade edin diye tık yok. Sonra 2 kez nota verdiler. Rıza Sarraf için neden bu kadar çok telaşa kapılıyorsun? Ben merak ediyorum bu Kuzey Irak'ta bizim askerlerin başına çuval geçirildiğinde nota verildi mi, verilmedi. Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Sarraf'ın devlet protokolünde yeri vardı. İran, Zencani ile Sarraf'ı yargıladı, İran'ı zarara uğrattınız dedi. Biz dosyanın üstünü kapattık. Şimdi ağlıyorlar bu milli dava diye. Hırsızlığın, yolsuzluğun millisi olur mu? Bizi kandıramazlar" dedi.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLMALI

Asgari ücretle ilgili görüşlerini paylaşan CHP lideri, Asgari ücret net bin 500 lira olsun dediğimde kıyameti koparmışlardı. Şimdi 2 bin lira olsun diyorum. Asgari ücret önümüzdeki dönemde en az 2 bin lira olmalı. Buna karşı çıkanlara şu teklifi yapıyorum, ister sarayda ister başkanlık konusunda otursun. Ona bir ay bin 400 lira verelim. Biz faiz lobisinden alıp asgari ücretliye vereceğiz. Son 1 yılda sadece patatese yüzde 49 zam geldi. Tereyağı yüzde 37.3, nohuta, tüp gaza her şeye zam geldi. Hepsi de yüzde 10'un üzerinde. Evi nasıl geçindireceğim diye asgari ücretli düşünüyor. Bu oyuna artık son vereceğiz" dedi.

"TÜRKİYE RAYINDAN ÇIKTI"

Asgari ücretlinin hastaneye gidemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Gitse 10 ayrı para ödeyecek. Zaten ne veriyorsun da bu paraları istiyorsun. Bu farkları ödememek için iyice hastalandıktan sonra acil servise gidiyorlar. Bunlar bu milletin yakasından düşmek zorundalar. Türkiye'yi iyi yönetemiyorlar. Rayından çıkmış bir Türkiye var" diye konuştu.

"DARBECİLER KEYİF İÇİNDE"

Kılıçdaroğlu, hükümetin FETÖ ile mücadelede yanlış yolda olduğunu belirtti. "Hangi FETÖ ile mücadele ediyorsun. Gazeteciler, milletvekilleri, öğretim üyeleri, askerler hapiste. Asıl darbe girişiminde bulunanlar keyif içinde yaşıyorlar. Dayın varsa kayınpederin varsa dışardasın. Gazeteciler 3 kez müebbetle yargılanıyorken Meclis'i bombalama emri veren bir kez müebbetle yargılanıyor. Böyle adalet olur mu?" ifadelerini kullandı.

CANLI YAYINDAKİ HAKARETE TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde canlı yayında Boşnaklar hakkında skandal ifadeler kullanan Rasim Ozan Kütahyalı da vardı. Kılıçdaroğlu, "Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı yandaş bir televizyon kanalında. Bütün göçmenleri derinden yaraladı bu. İster Türkiye'de ister Bosna'da olsun, Yunanistan'da Bulgaristan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve soydaşlarımıza buradan selam sevgi ve dostluklarımızı gönderiyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.