Hava Durumu

'Nedir bu çektiklerimiz?'

ABD'li Korgeneral Paul E. Funk'un, Menbiç'te terör örgütü YPG üyeleriyle çekilen fotoğrafına ateş püsküren MHP lideri Bahçeli, "Nedir bu çektiklerimiz? ABD özel kuvvetlerinin teröristlerle nöbet tutmaları rezilliktir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Nedir bu çektiklerimiz?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da İl ve İlçe Başkanları Toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısında konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. ABD'nin DEAŞ'la mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk'un, Menbiç'te terör örgütü YPG üyeleriyle çekilen fotoğrafına ve verdiği mesajlara tepki gösteren Bahçeli, "PKK- PYD hesap verecek, küstahlığının ve şerefsizliğinin bedelini ödeyecektir. ABD'li komutan Paul E. Funk, Türkiye'nin yanlış hesabından dolayı kaygılandığını söylemiştir. Yanlış hesap bu sömürgeciye göre nedir? Türkiye'nin PKK ile mücadelesini tuhaf buluyormuş. Funk asıl yanlış hesabı kendilerinin yaptığını görememiştir. Eğer haine kahraman diyorlarsa bu ABD ile müttefiklik nasıl sürdürülecektir? ABD ile temas kesilirse, siyaset yerine silah konuşursa, eller tetiklere giderse olacakları hesap edip sonuçlarını düşünen var mıdır? Nedir bu çektiklerimiz? ABD özel kuvvetlerinin teröristlerle nöbet tutmaları rezilliktir. Bu durum açık çatışmaya doğru gitmektedir. ABD, PYD'nin yanında yer almıştır. FETÖ başaramayınca diğer terör örgütleriyle buluşmuştur. ABD yanlıştan dönmez ise duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır" dedi.

ABD HİÇBİR SÖZÜNDE DURMADI

"ABD'nin Mondros ve Sevr prizmasından Türkiye'ye bakışı skandaldır" diyen Bahçeli, "Bu ülke hiçbir sözünde durmamıştır. Hiçbir vaadini tutmamıştır. Fırat'ın doğusunu hainlere bırakmıştır. Menbiç'e konuşlanmış, Türkiye'ye gözdağı vermeye kalkışmıştır. Kabullenmediğimiz her dayatmayı bir yenisi izliyor; her oldubittinin ardından bir yenisi geliyor. Bunu reddediyoruz, bu zilleti zelillere aynen iade ediyoruz. ABD'nin gözetiminde, Menbiç'ten Afrin'e terörist kaydırıldığı da medyaya yansımıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın, Afrin'e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

BÖLGEMİZ ÇOK VAHİM GELİŞMELERE GEBE

Bahçeli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Kızıl Elma desek kilosunun ne kadar olduğunu sorarlar. Bunlar ki anca 'falanımıza filan olur'la, unutmayın kafamızı çevirdiğimizde de yalan olup kurumuş yaprak gibi savrulup giderler. Ege ve Akdeniz'de gerilim politikası uygulayanlar gaflettedir. Suriye İsrail jetini vurmuş, İsrail hemen misilleme yapmıştır. Bölgemiz çok vahim gelişmelere gebedir. Buhran süreci çok tehlikeli şekilde mesafe almaktadır."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.