Hava Durumu

Nerimanlı öğrencilerden bale resitali! Büyülediler...

Don Kişot'tan Pamuk Prenses'e dek çeşitli eserlerin sahnelendiği Neriman Bale Kursu 34. Yıl Resitali izleyenleri büyüledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2018 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nerimanlı öğrencilerden bale resitali! Büyülediler...

Bale sanatında Bursa'da markalaşan Özel Neriman Bale Kursu 34. geleneksel yılsonu resitali Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı yararına Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.1984 yılından beri Bursalıları bale sanatıyla buluşturan Özel Neriman Bale Kursu'nun yaşları 4 ile 20 arasında değişen öğrencilerinin yanı sıra eğitmenlerle mezunların da sahne aldı. Resitalde klasik eserlerin yanı sıra modern danstan da örnekler sunuldu.

Resital Neriman Bale Kursu Mezunlar Derneği kurucuları ile mezun dansçıların "Yine Yeni Yeniden" adlı gösterisiyle açıldı. 5. İle 8. Sınıf arası öğrencilerin sunduğu "Birazcık Uyku" adlı danstan sonra koreografisi Nur Niyaz Bildik'e ait olan ve Esra Esperlit'in işaret dili danışmanlığını yaptığı Cemal Süreyya'nın şiirinden esinlenilen 'Kadın" adlı eser Yetişkin Balesi öğrencileri tarafından sunuldu. İlk kez 1869'da Bolşoy Tiyatrosu tarafından sahnelenen müziği L. Minkus'a Koreografisi ise Marius Petipa'ya ait olan Don Kişot balesi sahnelenirken aynı zamanda da Orkestra Şefi Hikmet Şimşek saygı ve minnetle anıldı.

Resitalin ikinci bölümü ise bir resital klasiği haline gelen "Parmak Ucunda Dans" ile başladı. Varoluş ile devam eden resitalin son bölümünde ise koreografisi N. Neriman Bekiroğlu'na ait olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalı bale sanatıyla anlatıldı. Yuva sınıfından mezunlara dek öğrencilerin dans ettiği eser büyük alkış aldı.

Resitalde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 2006 yılında yaşamını yitiren Neriman Bale Kursu mezunu Candan Ödül Bayraktar adına gerçekleştirilen 12. Çocuk Gözüyle Bale konulu resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi. 6-8 yaş arası ilkokul öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren Nevra Yeşim Güler Azra (birinci),  Ceren İşçi (ikinci), Duru Avcı (üçüncü) ve Zeynep Sare Orhan'a  (mansiyon) ödülleri verildi. Resital bitiminde söz alan Neriman Bekiroğlu veliler, öğrenciler,  kurs eğitmenleri, kurs çalışanları, mezunlar, teknik ekip de dahil olmak üzere katkı sunan herkese teşekkürü etti. Etkinlikte Neriman Bale Kursu orta ve lise dönemi bale eğitimini tamamlayan öğrencilere diplomaları verildi.

 Bursa'da bale sanatının tanınmasını, benimsenmesini ve sevilmesini sağlayan Özel Neriman Bale Kursu, 1984 yılından buyana eğitim veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.