Hava Durumu

Netanyahu zor günler geçiriyor! 'Bay Bay Bibi'

İsrail polisinin Başbakan Benyamin Netanyahu'nun iki ayrı davada 'rüşvet', 'güveni kötüye kullanmak' ve 'yolsuzluk' ile suçlanması için savcılığa tavsiye vermesinin ardından Tel Aviv'de binlerce kişi yolsuzluk karşıtı gösteri yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Netanyahu zor günler geçiriyor! 'Bay Bay Bibi'

İsrail, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 'yolsuzluk' yaptığı iddialarıyla çalkalanıyor.  Tel Aviv'de toplanan binlerce eylemci Başbakan Netanyahu'ya istifa etmesi çağrısı yaptı, 'Bay Bay Bibi' ve 'Suç Bakanı' dövizleri taşıdı. Netanyahu'nun hakkındaki suçlamalara yönelik 'Hiçbir şey olmayacak çünkü hiçbir şey yok' açıklamasına eylemciler 'Yalancı, yalancı' sloganları atarak karşılık verdi.

'RÜŞVET', 'GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMAK'

Salı günü İsrail polisi, 68 yaşındaki Netanyahu'nun 'Dava 1000' ve 'Dava 2000' olarak anılan iki ayrı davada 'rüşvet', 'güveni kötüye kullanmak' ve 'yolsuzluk' ile suçlanması için yeterli kanıta sahip olduklarına karar vermiş ve savcılığa Netanyahu'ya dava açılması tavsiyesi vermişti.

İSTİFA ETME ZORUNLUĞU YOK

Netanyahu ise hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu iddia ederek istifa etmesi yönündeki çağrıları reddetmişti. Netanyahu'nun koalisyon ortakları şu ana kadar Başbakan'ın arkasında durdu. İsrail yasalarına göre Netanyahu'ya resmi olarak suçlamalar yöneltilse de istifa etme zorunluluğu bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.