Hava Durumu

New York'ta patlama

ABD'nin New York kenti Manhattan bölgesinde otobüs terminalinde patlama meydana geldi. Yaralıların olduğu ve bir şüphelinin gözaltında olduğu belirtildi. New York Valisi, "Patlamanın terörle bağlantılı olduğunu" duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
New York'ta patlama

ABD basınına yansıyan haberlere göre, New York İtfaiye Departmanı'na Times Meydanı yakınındaki otobüs terminalinde patlama olduğu yönünde ihbarlar geldi. 41'inci Cadde'nin üzerindeki patlama ünlü times Square Meydanı'nın (42'nci Cadde) hemen yanı başında meydana geldi. Açıklamada A,C ve E terminallerinin ve tren hatlarının boşaltıldığını bildirildi.

Olay yerini hızlı bir şekilde terk eden kişilerin izdihama neden olduğu belirtildi. Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

İNTİHAR SALDIRISI MI?

New York polisi, olay yerinde saldırgandan başka bir yaralı olmadığını açıkladı. Saldırganın Brooklyn'den 20'li yaşlarda bir intihar bombacısı olduğu, iki bombası olduğu ve sadece birinin patladığı aktarıldı.

"BORU TİPİ BOMBA" İDDİASI

New York kentinin yerel televizyonu WPIX ise, kaynaklara dayandırdığı haberinde gözaltına alınan şüphelinin metro tünelinde ikinci bir bomba düzeneği kurmuş olma olasılığından söz etti.

Olayın meydana geldiği yerdeki A. C ve E metro hatlarının tahliye edildiği belirtilirken, ABC News'e konuşan polis kaynakları, otobüs terminalinin alt katındaki geçitte, "boru tipi bombanın" patlatılmış olabileceğini söyledi.

Saldırganın yakalanma anında çekilen görüntü

TERÖR SALDIRISI

Patlamaya ilişkin bilgilendirme toplantısı yapan New York Valisi Bill de Blasio, "Patlama terörle bağlantılı" ifadelerini kullandı. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.